Siemens logo 230rc programı siliyor

Arkadaşlar elimde uzun yıllar kullanmadığım siemens logo 230rc var.Tuşlarla program yazıp run konumuna alıyorum ve program gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Logonun enerjisini kesip tekrar verdiğimde program yok yazısı çıkıyor.Program siliniyor,bununla ilgili bilgisi olan varmı.Elimde program kablosuda var fakat yazdığım program basit olduğu için elle yazmayı tercih ettim.Bilgisi olan yardımcı olabilirmi???

Üzerinde takılı memory card yok.Dahili hafızaya kaydediyorum.Sonuç aynı,enerji kesilip verildiğinde program yine silinmiş oluyor....

Aynı şey Moeller Easy de başıma geldi. Kesintiler de hafızayı ve programı korumak için bir tür pil-batarya-kondansatör oluyor. Yıllar içinde bu herhalde cortlayınca enerji kesintilerinde program uçuyor.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi bayramlar diliyorum...Süper kondansatörden bahsetmişsiniz...ben logonun içerisini açıp baktım pil diye bir parça bulamadım. Ancak süper kondansatör diye bahsettiğiniz parça var.Resmini de paylaşıyorum.Bu parçayı değiştirip deneyeceğim.Ona göre de paylaşım yapacağım. Elimde program port girişi bozuk logo var oradan söküp diğerine takacağım.Memory kart alıp takmaktansa yeni logo almak daha hesaplı gibi duruyor...Emeği geçen herkese teşekkürler....Sonucu paylaşacağım.Başka tecrübesi olanların da fikrine saygı duyarım...IMG-20250606-WA0013.webpIMG-20250606-WA0013.webp

Öncelikle iyi bayramlar diliyorum...Süper kondansatörden bahsetmişsiniz...ben logonun içerisini açıp baktım pil diye bir parça bulamadım. Ancak süper kondansatör diye bahsettiğiniz parça var.Resmini de paylaşıyorum.Bu parçayı değiştirip deneyeceğim.Ona göre de paylaşım yapacağım. Elimde program port girişi bozuk logo var oradan söküp diğerine takacağım.Memory kart alıp takmaktansa yeni logo almak daha hesaplı gibi duruyor...Emeği geçen herkese teşekkürler....Sonucu paylaşacağım.Başka tecrübesi olanların da fikrine saygı duyarım...Ekli dosyayı görüntüle 116288Ekli dosyayı görüntüle 116288
Geri dönüş ve güzel paylaşım için teşekkürler. Hayırlı bayramlar.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri