siemens motor bağlantısı.

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
408
Puanları
16
Yaş
41
arkadaşlar dün elime siemens marka bir asenkron motor geçti modeli
auf 1la7 130-4aa61z siemense baktım ama bulamadım..bu motorda fazladan 2 kablo daha var sargılardan gelen 3 er adet bobin uçlarından hariç..bu iki kablo frenleme veya fana ait değil bunlar dışında birşey..bu motor rotoru sargılı olsa 3 uç gelmesi gerekmiyormu yani toplamda 9 olacak..motoru bu iki kabloyu kullanmadan çalıştırdım ama ısınma oluyor sizce sebebi ne olabilir yada bu iki kablo nedir acaba..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
O ıkı kablo, alialdemır arkadasında dediği gibi termıstör uclarıdır. Motor sargıları aşırı ısındıgında, termıstörün ısınma derecesıne göre, baglı olduğu termıstör koruma rölesinin kontaklarını açtırarark motoru durdurur. Bazı modelllerde de, termostat olabılır, bu durumda da kumanda devresıne dırekt baglanabılır.
 
slm arkadaş o mot.çift devirli olması gerekiyor iyi kontrolet yani 750_1000_1500 gibi
 
dediğiniz gibi termistör uçları arkadaşlar..motor devri sabit sayın bedirhanbey o zaman termistör olmalı bir denemeliyim..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,155
Mesajlar
923,765
Kullanıcılar
451,495
Son üye
alihankaya

Yeni konular

Geri
Üst