Siemens Reaktif Güç Kontrol ölesi hakkında

teknox

Üye
Fabrika da kullanduğım Siemens Prophi RGK Rölesin de Hedef Cos phi yi girerken sol tarafta girilen değerin için ind ya da cap seçeneklerinden birini seçmek durumundayım. Rölenin hangi seçenekte nasıl davranacağını hakkında bilgi almak istiyorum.. İyi çalışmalar

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu röleyle yakın zamanda uğraştım. Herkes ne düşünür bilmiyorum ama gereksiz bir sürü karmaşanın olduğu bir röle. Soruna cevap verebilmek için zihnimi yokluyorum, açıkçası bana böyle bir seçenek sorulmamıştı gibi hatırlıyorum. Sonuçta CosQ değeri, aktif ve reaktif(kapasitif+indüktif) güç arasında ki faz açısını ifade ediyor. Aktif ya da kapasitif diye bir seçeneğinin olmaması gerekir.

Bu röleyle yakın zamanda uğraştım. Herkes ne düşünür bilmiyorum ama gereksiz bir sürü karmaşanın olduğu bir röle. Soruna cevap verebilmek için zihnimi yokluyorum, açıkçası bana böyle bir seçenek sorulmamıştı gibi hatırlıyorum. Sonuçta CosQ değeri, aktif ve reaktif(kapasitif+indüktif) güç arasında ki faz açısını ifade ediyor. Aktif ya da kapasitif diye bir seçeneğinin olmaması gerekir.

COS phi değerini girdiğimiz sayfanın sol tarafında küçük harflerle yazıyor Hedef Cos phi 0.97 ind ya da Cos phi 0.97 cap diye seçebiliyoruz.Ben gözlemlediğime göre bir fark görünmüyor ama yine de kafama takıldı.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Geri