Benim tavsiyem eprom modulünü sökmeden önce plc ye bağlanarak bir yedeğini al, daha önceki tecrübelerimden eprom bozulmuş yada uçmuş olması ihtimali olduğunu biliyorum. Bu işlemi yaparken plc nin run yada stop modunda olmasının bir önemi yoktur. Daha sonra plc nin enerjisini kes, eprom kartını sök,pilini çıkar. Enerjiyi ver, anahtarı stop ve run yap, run konumuna geçtiğini, göreceksin. Bunu teyit ettikten sonra tekrar enerjiyi kes, eprom'u tak, anahtarı copy konumunda tut ve enerjiyi ver,kırmızı led yanıp sönecektir, anahtarı run konumuna al,kırmızı led hızlı bir sekilde flash yapıcak ve sönecektir,sonra yesil led yanıp run konumuna geçecektir. Pilini tak,çalışmaya devam et.Eğer run pozisyonundayken çalışmıyorsa bilki eprom içindeki program uçmuştur. Bu durumda daha önceden kopyaladıgın programı eğer cpu nun hafızası alıyorsa yükle,çalışmana devam et. Yok almıyorsa, ozaman siemens in eprom kopyalama cihazlarından biri ile programı yeni bir bos eprom modülüne, yada mevcut modülü sildikten sonra kendisine yükleyip aynı adımları tekrarla. Program ve kablo ihtiyaçların için bana danışabilirsin. Kolaylar gelsin...