Siemens s7300 ve .net uygulaması

hilass

Üye
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar öncelikle herkeze selamlar...
benim btirme projem var.yapmam greken iş(şimdilik) elimde s7 300 plc var ve bu plc nin profinet profibus kartları mevcut.Benim bu bilgilleri kullanarak bir uygulma yapmam gerek.Tabi uygulama yı java veya .net ile yapacam.şimdi izden istediğim nasıl haberleştirecem.ne yapmam gerek.hangi serverlar gerk.yani uygulamaya başlayasaya kadar olan adımlar nasıl olcek.ayrıca inet yada java için hangi api ler gereklidir. Bunları bilmem gerekli.yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Olmaz olur mu hocam. Herkes meşkul sadece, biraz sabır. Benim bildiğim bu iş en kolay ve en hesaplı CP5611 ve Softnet-DP yazılımı ile yapılır. Softnet-DP yazılımı ile gelen OPC Server' ı kurup ayarladıktan sonra geliştireceğin uygulama bu OPC' ye bağlanacak. Yani Api olarak OPC kullanacaksın. Softnet-DP ile gelen manuellere bak, orada .net için örnekler vardı. Kolay gele.

Not: Softnet-DP ve Softnet-S7 yazılımlarının özelliklerini kontrol etmen gerekebilir. Sahip olduğun CPU tipine göre Softnet-S7 almak zorunda olabilirsin. Ben aralarındaki farkı unuttum, kontrol edecek de zamanım yok.
 
Son düzenleme:
öncelikle saol ceylan...ya benim uygulamaya başlamam gerek ama hala bi start alamadım doğrusu..bide illaki bu servere client için para şartmı free olna yokmu.ben clientAce inndirdim.oda demo imiş.Bide şey dicem yapan arkadaşlar var ise kendisi bir uyuglama gerçekleitirmiş olabilir.elinde döküman yada ne bilim en azıından başlamma için biraz destek ve bilgi tecrübesini paylaşırmı.doğrusu çok yeniyimde.şimdidden teşekkürler.
ayrıca cevaplarınızı bekliyorum:)
 
buna benzer bir uygulama yaptim s7-300 opc haberlestirdim bundan sonrasini .net opc haberlesmesi icin dll uzantili bir dosya kullanildi. baskasi tarafindan. yani bir uretim takip sistemi olusturuldu.Bu bilgiler dogrultusunda gitmen gerekiyor .
 
Siemens S7-300 için Simatic NET programını kurmalısın. Profibus ve Profinet için 3. parti yazılımlarda var ama. Soft NET bu konuda oldukça iyi.

Sana bir örnek gönderdim aşağıdan indirebilirsin. PDF Klasörü içerisinde nasıl yapılması gerektiği detaylı olarak anlatılıyor. Takıldığın noktalarda yardımcı olurum. Yalnız proje dosyaları Visual Studio 2008 ile açılabilir. Daha düşük sürümlerde açamazsın. Bu işin mantığı şu dur;

1-Bilgisayarına Simatic Net kurarsın
2-Simatic Net kurulumundan sonra Simatic Manager ya da Simatic Net'in konfigurasyon araçları yardımıyla OPC Server kurarsın. Bu kısımda Hardware ayarları falan yapılır.
3- OPC Server kurulduktan sonra OPC Client yani senin PLC'den aldığın verileri OPC Server alacak sende OPC serverdan bilgileri alacağın program OPC Client olacak. Bu arayüzü sağlayan ActiveX'de Simatic NET ile birlikte sistemine kurulan OPCAutomation.dll adlı bir Dynamic Link Library'dir.
4- Bu .dll ile OPC Server arasında iletişim sağlaman için .pdf dosyalarını detaylı olarak oku ve anla. Ondan sonrasında mantığı kaptığın zaman gerisi çok kolay. Grup ve Tag'ler oluşturup istediğin bilgiyi OPC Server'dan, OPC Server'da PLC'den Profibus ya da Profinet haberleşmesi ile alabilirsin. Teos ve Softnet'inde benzer çözümleri var.

Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • VB.NET ile S7-300 haberleşmesi.rar
    3.6 MB · Görüntüleme: 742
Bu da OPCAutomation.dll Methodlarını temel olarak anlatan döküman.
 

Ekli dosyalar

  • basicclient_opc_async-readwrite_v30_e.pdf
    550.1 KB · Görüntüleme: 535
hilas ben s7 300 ıle kepwareex opc server ile ethernet aracılıgı ile bagladım.(TCP-IP) istedigim datalari plc db bloklari araciligi ile buradaki istemis oldugum datalari kep opc ye cektim ve sonrasinda(c# ile bu datalar .net ortamina yabanci bir ekip tarafindan alinmisti) senin soruna cevap verdigim donemde bende .net ortamina nasil cekecegim konusunda arastirmalar yapiyordum ve bunu 2 gun once basardim.nasilmi yine kep e ait clientAce software araciligi ile bu kep opc ve diger opcler icin gelstirilmis toolkit programi. tabi ben client ace nin demo su ile yaptim ve su an kendi bilgisayarimda .net ortamina ister vb ister c# bu opc deki degerleri alip isleye biliyorum.Gayet basitmis yaptiktan sonracok kolay oldugunu farkettim.softnet ten daha basit bir program fazla ugrastirmiyor.
 
birde opcserverdan DDE (dinamic data exchange ) ile opc deki datalari exel acsses gibi ofis programlarina degerleri alabilirsin.
 
FLUKE verdigin ornegi inceledim ayni ornegi clientace de vermis sanirim genel bir ornek proje, ben bu yontemi kullanmadim DA junction kontrolunu kullanarak istedigim bir tag i cekip bir c# textbox a yazdirdim.
 
ago ve fluke.Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bilgileriniz çok değerli benim için.Fluke projeme başladım gerekli yazılımları kurdum.şimdi pdf leri okuyorum.eğer ki takılırsam yine sorarım çok teşekkürler arkdaşlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,776
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst