Siemens TP1900 comfort ile tcp/ip modbus

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
455
Puanları
16
Yaş
36
Selam arkadaşlar
Firmamızdaki extruder makinesinde siemens tp1900 comfort ekran RKC(srz model) marka modüler sicaklik kontrol cihazları ile tcp/ip modbus converter aracılığıyla veri alışverişi yapıyordu. Ssr ünitesindeki patlamadan dolayı RKC cihazları kullanılmaz hale geldi.
Üretim acil olduğu ve bu cihazların Türkiye'de olmadığı için yerlerine autonics tm2 model muadil control cihazları ile değiştirdik (toplan 14 adet). Ama bir turlu ekranla haberlestiremedik. Şimdilik PC arayüzü üzerinden sistem çalışıyor .
Araştırmalarım sonucu aradaki tcp/ip converterin sadece patlayan cihazlara uygun olduğunu öğrendim.
Daha sonra bu cihazları direk ekranın DP portuna bağladım ama ordada 4 slave den fazla cihaz kabul etmedi. Halbuki ilk dördünüde haberlestirebilmistim.
Şimdi elimdeki entes emg-12 cihazı ile ekran arasında bağlantı kurmaya çalışıyorum .
Bu konuda bana yardımcı olur musunuz .

Tesekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Apaçi Merhabalar;
Yanan RKC cihazları direk ekrana mı bağlı,yoksa plc üzerinden mi ekranla haberleşiyor,
Eğer direk ekrana bağlıysa 14 modbus TCP bağlantıyı tp1900 modeli desteklemez ,desteklemesi için bu cihazlar kendi içinde ayrı bir haberleşme kullanıyor ve dışarı ile tek port üzerinden haberleşiyor dur yani hepsi birden tek remote I/O gibi davranıyordur eğer öyleyse satın aldığınız tm2 bu özelliği yok gibi duruyor.
Emin olmak adına ekran programını connection bölümünü resmini paylaşırsanız.
Birde RKC nin çevirici model bilgisi verirseniz,biraz daha yakından bakılabilir.

Kolay Gelsin
 
Evet rkc cihazlari rs485 ile yine rkc marka COM-JL model converter aracılığıyla tcp/ip ye dönüşerek direk olarak ekranla haberlesıyor.
Ekranın connection bölümünde hem plc hemde bu cihaza ait 2 tanımlama var.
 
Evet rkc cihazlari rs485 ile yine rkc marka COM-JL model converter aracılığıyla tcp/ip ye dönüşerek direk olarak ekranla haberlesıyor.
Apaçi dediğiniz bu COM-JL inceledim , bu cihaz bunun arkasındaki RKC ısı kontrolcülerini hepsini bir kanal üzerinden tek bir modbus cihazı gibi kontrol edilmesine izin veriyor,.
 
Son düzenleme:
Evet anlasıldı ozaman.
sanırım bize onun işini yapacak , konfigürasyonu belli bir cihaz lazım araya .
Ben moxa marka 5105 model cihazları inceliyorum.
Nedersiniz?
 
Daha önce hiç bu cihazı moxa marka 5105 kullanmadım ancak dediğiniz gibi modbus master özelliği varmış ve data konfigirasyonuna izin veriyor kapsamlı bir cihaz gibi duruyor .
sorunu çözdüktan sonra bilgi verirseniz,bizde bilgilenmiş oluruz
Kolay Gelsin
 
Son düzenleme:
Evet tabiki bilgilendiririm.
Tesekkurler
 
Apaçi Merhabalar,
Konu baya kafama takıldı,kullanmak istediğiniz Moxa 5105 fiyatına baktımda güzel fiyatı varmış pahalı gibi,sizin mevcut sistemdeki plc üzerinden direk bu cihazlarla modbus rtu üzerinden haberleşme bir çözüm olmaz mı.Tabi plc nin modbus rtu destekliyorsa

Kolay Gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…