Siemens vl 1250 hakkında

teknik_78

Üye
Katılım
4 Kas 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir kompanzasyon sisteminin girişinde siemens vl 1250 kompak şalter var. sistem normal olarak çalışıyor fakat röle 12.kademeyi devreye aldıgında kompak devreyi açıyor.yaklaşık 240kvar gücünde toplam kondansatör var.birde kompak şalterin üzerinde bir tane tırnaklı iki tanede Is ve Ir yazan üç tane ayar potu var .kompak şalterin ayarları nasıl yapılır vede ayarları sizce nasıl olmalı. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım eğer toplam kompanzasyon gücün 240kvar ise tüm kademeler devredeyken kompanzasyon şalterinden yaklaşık 340A akım geçer.

kompakt şalter kullanımında termik ve manyetik akım sınırları yapmak mümkündür. Ir termik Isd ise manyetik açma ayarıdır. şalter üzerinde 0,8-1 arasında ayarlanabilen bir katsayı vardır. Ir= ayarlanan katsayı x şalterin nominal akımı eğer sen katsayıyı 0,8 yaparsan senin şalterin 0,8x1250=1000A'e ayarlanır. nu durumda senin şalterin termik açma yapmıyor demektir çünkü max akımın 340A

gelelim 2. ayara, şalter üzerinde birde 1-10 arasında ayarlanabilen kaytsayı vardır ki bu da ani akım yani manyetik açma akımını ayarlamak içindir. Isd=Ir x manyetik katsayı. senin kompanzasyonun için bu ayarı 2 veya 3 te tutman gerekir. bu durumda 1000x2=2000A veya 1000x3=3000A gibi manyetik açma sınırı koymuş olacaksın.

bu ayarlar doğruysa ve son kademende arıza yoksa 1250A şalter açmaz.
aklına başka bir soru takılırsa tekrar cevaplandırabilirim.

kolay gelsin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…