Sigortalara bakılırsa tesisatın da ondan hallice olduğu çok belli . Evi değiştirmek daha doğru seçim olabilir .Elektrikçi çağırın .
Tesisatın kontrolu ve tüm sigortaları değiştirsin .
Müthiş bir tavsiye hocam çok yardımcı oldunuz hemen başlıyoruz yeni ev aramaya sağolun.Sigortalara bakılırsa tesisatın da ondan hallice olduğu çok belli . Evi değiştirmek daha doğru seçim olabilir .
O kaçak akım rölesi değil Sigorta. Arızalanmış olabilir, aynı değerdeki sigorta ile değiştirilip gözlemlemek lazım. Sigortanın kablo bağlantıları gevşek olabilir, bu da sigortanın ısınmasına sebep olur. Yine atıyorsa kısa devre veya kaçak vardır.
Müthiş bir tavsiye hocam çok yardımcı oldunuz hemen başlıyoruz yeni ev aramaya sağolun.
Muhtemelen odadaki tek bir prizin sigortası o zaman çünkü sadece bir priz çalışmıyor o atınca şuan onu kullanmıyorum, cihazlar sorunsuz çalışıyor birkaç saattir yan odadan priz çektim.
Diğerleri de Sigorta ise evde kaçak akım rölesi yok o zaman, muhtemelen 20 yıldan fazladır ellenmemiştir.
Yazıları silinmiş dz47-63 yazıyor sanırım internete baktığımda devre kesici çıktı emin olamadım, müdaili ne olabilir anlıyor musunuz acaba? Teşekkürler.
Elektrikçi çağıracağız sadece bilgi almak istemiştim.
Bu evin topraklamasinin ve kacak akim rolesinin dahi olmadığı ( sigortaların yaşı itibariyle tahminen olsa da çalışmıyor olabilir ) çok belli . Gır gır olsun diye sana yeni ev bak diye söylemiyorum . Yangın bile çıkma ihtimali var bu tip çok eski tesisatlarda.Müthiş bir tavsiye hocam çok yardımcı oldunuz hemen başlıyoruz yeni ev aramaya sağolun.
Muhtemelen odadaki tek bir prizin sigortası o zaman çünkü sadece bir priz çalışmıyor o atınca şuan onu kullanmıyorum, cihazlar sorunsuz çalışıyor birkaç saattir yan odadan priz çektim.
Diğerleri de Sigorta ise evde kaçak akım rölesi yok o zaman, muhtemelen 20 yıldan fazladır ellenmemiştir.
Yazıları silinmiş dz47-63 yazıyor sanırım internete baktığımda devre kesici çıktı emin olamadım, müdaili ne olabilir anlıyor musunuz acaba? Teşekkürler.
Elektrikçi çağıracağız sadece bilgi almak istemiştim.
Az daha sıva yerse sigortalar eskisinden daha iyi çalışır duruma gelebilirDostlar selamlar 2 gündür en soldaki Sigorta atıyor kontrol ettiğimde ısınmış oluyor sanırım bu kar denilen kaçak akıl rolesi baya eski bir sigorta.
Yalnız bu atınca sadece odamdaki duvarda olan prizin elektriği kesiliyor, evin geri kalanı çalışıyor. Duvardaki priz duvara tam oturmuyor arada bir hafif öne gelebiliyor.
Soğuduktan sonra sorunsuz çalışıyor. Ortalama 300 watt Elektrik çekiyorum prizden.
Sorun ne olabilir? Ve niye sadece bir priz çalışmıyor bütün evi kesmesi gerekmiyor mu? Yoksa bu kaçık akım rolesi değil mi?
Teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 99196
Yok mu arttıran?Sigortalara bakılırsa tesisatın da ondan hallice olduğu çok belli . Evi değiştirmek daha doğru seçim olabilir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?