Sigorta atmasını engelleme

cenqawer

Üye
Katılım
4 Nis 2024
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Evde bir çok tamirat yapıyorum. ve sigorta attığında çok büyük sorun oluyor tüm evin elektirği gidiyor ve ürünlere zarar veriyor bulunduğum odadaki bir prize uzatma takarak buna sigorta falan bağlasam sadece uzatmadaki sigorta atmasını sağlayabilirmiyim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet çalışıyor nadiren bazen aşağıda girişteki sigortada iniyor ama genelde en baştaki kaçak akım rolesi atıyor
 
durumunuz çok sağlıklı görünüyor, sağlıksız olan yüksek amper tüketen cihazlar kullanıyor olmanızdan kaynaklanabilir. bu durumda tadilatta kullanacağız bir sigorta+ priz ve sağlam ve kaliteli bir ara kablosu kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Atan sigorta mı kaçak akım rölesi (K.A.R.) mi? K.A.R. atıyorsa/açıyorsa tehlikeli işler yapıyorsunuz demektir! Atan 30mA'lık ise daha düşük mA da bir K.A.R.'ı kullandığınız priz önüne bağlarsanız öncelikle o açar. Ana panodaki açmamış olur. Ya da selektif tip gecikmeli K.A.R.'ı ana panoya takıp, hassas olan AC tiptekini prizin önüne takın. İşin uzmanı ustalarımız farklı önerilerde bulunacaklardır.
 
Evin elektiriğinde bir sorun yok benim istediğim ben tamirat işi yaparken odaya sigortalı bi uzatma taksam onun üzerinde denemelerimi yapsam evin sigortası yerine sadece uzatma kesilse böyle olabilir mi ?
Kısaca Bir odada tamirat yapıcam bir uzatma yapmak istiyorum sadece o uzatma atsın evin sigortası atmasın
 
bu sigorta atıyor
1712232158763.jpeg
 
Tamamdır benim istediğim ben evin bir odasında denemeler yapıyorum o odadaki prize gerekirse bi uzatma yapıpı ona kaçak akım rolesi bağlasam olur mu evinki yerine o atsın istediğim bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,855
Mesajlar
921,027
Kullanıcılar
450,961
Son üye
Hikmetfurkan

Yeni konular

Geri
Üst