Simtel ekmeka sigorta artırıyor


Bilindiği üzere 30mA KAKR'si 15mA üzeri kaçakta her an açabilir. Her linyede doğal izolasyon kaçakları olacaktır bunların toplamı zaten 3-5mA düzeyine çıkabilir. 32 yıldır mesleğin içindeyim öyle 10-20mA arası gezen ve kakr açtırmayan bir kaçak ne gördüm ne duydum, teknik olarak olabilir mi? Trilyonda bir ihtimal diyelim. Topraklama yoksa cihaz üzerinden zemine sızıntı şeklinde yayılan kaçak akımlar ancak dediğiniz durumu oluşturabilir ki topraklamanın olmayışı zaten kabul edilemeyecek bir durumdur.
Sn @techtek 'in tesisatında KAKR olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
 
Son düzenleme:
Evet, daha düşük amperlerde de atabilir, bazen bu röleler kullanma miadını doldurup hiç atmayabilir, bu o sigortanın o anki sağlığıyla da direk ilişkili durumdur, doğrudur. Ancak insan hayatı için 30 mA, yangın riski (bina kablo iç izolasyonu) için 300 mA sınırı bu röleler için bir standartla getirilmiştir. (İç izolasyon kaçaklarının binada toplamda 300 mA'i bulmasıyla) Bu akım sınırına asıl dikkati çekmek için yazı yazıp ifade edip yazarken anlatımında yanlış bir ifadeyi kullanmış oldum, bunu şimdi düzeltiyorum. Örneğin bizim apt'daki altta bina girişinde olması gereken 300 mA kaçak akım rölesi üstteki dairemizde, aslında dairede olması gereken 30 mA'ilk röle aşağıda bina girişindeki 300 mA'ilk rölenin olması gereken yerde , bu panoda yanlışlıkla montelidir. Herhangi bir faz-toprak, nötr-topraklı kaçak akım durumunda çoğu zaman bina girişine ben inmek durumundayım, ancak normal bir kısa devre arızasında, faz ve nötr tam olarak eşit yüklenince bina girişindeki normal otomatıız atıyor, ancak o zaman rahat edebiliyorum, örneğin. Her iki röle de bizim kata (daireye) aittir, ortak kullanım durumu ievcut değildir, yani yalnızca yerleri yanlıştır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Evet bahsettiğiniz sıkıntıları yaşayan birçok abone var. Girişe geçikmeli tip KAKR kullanılması gerekiyor.
 
Kaçak akım sigortası var ve çalışıyor, atan Sigorta da kaçak akım sigortası,
 
Kaçak akım sigortası var ve çalışıyor, atan Sigorta da kaçak akım sigortası,

Burada bir kavram karmaşası var.
1) Sistemde sigorta özelliğide bulunan (Yeni nesil) monoblok kaçak akım rölesi mi var?
2) Sigorta ayrı kaçak akım rölesi ayrı mı?
Sizin sistem 1 mi? 2 mi? Eğer 2 ise atan kaçak akım rölesi mi?

Bilmiyorsanız bize fotoğraf atınız.
 
Son düzenleme:
Özür dilerim hata bende ilk mesajda belirtmeliydim atan sigortanın kaçak akım sigortası olduğunu ,,sonradan aklıma geldi elektrikli sofbenin rezistansını her sene değiştiririm belirli bir kullanımdan sonra kaçak akım sigortasını attırır mecbur yeni bir tane alır takarım ekmek makinesinin sorunu kuvvetle ihtimal rezintas değişimi ile çözülecek,seferki yorumlarınız için teşekkürler,
 
bence rezistans deforme olmuş ve ısı ile beraber şekil değiştirip, bir yerde şasi alıyor, kısa devre yapıyor, akım miktarı yüksek olmadığından sigortadan önce kaçak akım kesiyor.

Benim Arçelik ekmek kızartmada, bıçak sokup temizlemeye çalışmışlar; rezistans kendi yan hattına kısa devre yapıyordu ve atlama yaptığından rezistans değeri düşerek daha yüksek akım çekmesine sebep oluyordu, çok fazla ışık ve ısı ortaya çıkıp ekmeği kömüre çeviriyordu, içini açıp ayırdım sabitldim atlama yapan telleri sorun çözüldü.
sizinkinin durumda rezistans telleri cihazın şasisine kısa devre atlama yapıyor gibi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…