Evet, daha düşük amperlerde de atabilir, bazen bu röleler kullanma miadını doldurup hiç atmayabilir, bu o sigortanın o anki sağlığıyla da direk ilişkili durumdur, doğrudur. Ancak insan hayatı için 30 mA, yangın riski (bina kablo iç izolasyonu) için 300 mA sınırı bu röleler için bir standartla getirilmiştir. (İç izolasyon kaçaklarının binada toplamda 300 mA'i bulmasıyla) Bu akım sınırına asıl dikkati çekmek için yazı yazıp ifade edip yazarken anlatımında yanlış bir ifadeyi kullanmış oldum, bunu şimdi düzeltiyorum. Örneğin bizim apt'daki altta bina girişinde olması gereken 300 mA kaçak akım rölesi üstteki dairemizde, aslında dairede olması gereken 30 mA'ilk röle aşağıda bina girişindeki 300 mA'ilk rölenin olması gereken yerde , bu panoda yanlışlıkla montelidir. Herhangi bir faz-toprak, nötr-topraklı kaçak akım durumunda çoğu zaman bina girişine ben inmek durumundayım, ancak normal bir kısa devre arızasında, faz ve nötr tam olarak eşit yüklenince bina girişindeki normal otomatıız atıyor, ancak o zaman rahat edebiliyorum, örneğin. Her iki röle de bizim kata (daireye) aittir, ortak kullanım durumu ievcut değildir, yani yalnızca yerleri yanlıştır. Kolay gelsin.