kral kobra
Profesyonel Üye
Bakın, Elektronik bir devre kartı varsa eğer termostatı değil mini rölesi, triyak, vb. benzeri parçası bulunabilir. Uzun zaman boyunca bu makine kullanılmadıysa rezistansından ziyade devrede kaçak bir akıma (Topraklanmış olan metal gövdesi üzerinden) neden olabilecek olası noktaları aramanız (ölçümle ve gözle) daha doğru olur. Her fırının Sigorta veya kaçak akım rölesi attırması her zaman mümkün değil, çünkü 30 mA'ilk kaçak akım sınırı olan bu üst mA değeri, toprağa olan kaçak akımlarda aşılmıyorsa ve kaçak akım rölesi varsa yine atamaz, örneğin, yani atması bu akım sınırına direk olarak bağlıdır. Bu da bazı durumlarda rezistansların içten izolasyonlarının (yalıtkanlıklarının) bozulmasıyla oluşmuş oluyor. Kolay gelsin.
Bilindiği üzere 30mA KAKR'si 15mA üzeri kaçakta her an açabilir. Her linyede doğal izolasyon kaçakları olacaktır bunların toplamı zaten 3-5mA düzeyine çıkabilir. 32 yıldır mesleğin içindeyim öyle 10-20mA arası gezen ve kakr açtırmayan bir kaçak ne gördüm ne duydum, teknik olarak olabilir mi? Trilyonda bir ihtimal diyelim. Topraklama yoksa cihaz üzerinden zemine sızıntı şeklinde yayılan kaçak akımlar ancak dediğiniz durumu oluşturabilir ki topraklamanın olmayışı zaten kabul edilemeyecek bir durumdur.
Sn @techtek 'in tesisatında KAKR olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
Son düzenleme: