gerçekte fiyatı için dolandırıcı demişlerdir hiç içini görmedik.
https://www.ozdisan.com/guc-yari-iletkenleri/devre-koruyucu-komponentler/varistorler/L-KLS6-20D391K
https://www.ozdisan.com/guc-yari-iletkenleri/devre-koruyucu-komponentler/gdt/GD82R350YB
Bunlar gibi veya benzeri iki elemanı , gdt ve varistör paralel bağlayacaksınız. v-otomattan sonra yüke paralel bağlayacaksınız. faz ile nötr arasına.
İstanbulda değilim.
Sadece monofaze uygulama yaptım. Trifaze bir uygulama yapmadım.
Yaptığım uygulamalarda gdt ile varistörü paralel bağladım. Faz ile nötr arasına bağladım. başka bir tür bağlantı yapmadım.
Varistör ac çalışan bir zener diyot gibidir. Ucuz olduğundan genelde bu kullanılıyor. Fakat v-otomatı attıran ve cihazı asıl koruyan gdt dir. Gdt gerilim yükseldiğinde kendini kısa devre eder. Eğer girişte v otomat yoksa yanar. Varsa v-otomatı attırarak cihazı korur.
Eğer şebeke voltajı çok yüksekse varistör ısınarak yanabiliyor. Böyle bir olay yaşadım. Şebeke voltajını 263 volt olarak ölçtüm. Yanan varistörler 250 volt ac idi.
Sadece monofaze uygulama yaptım. Trifaze bir uygulama yapmadım.
Yaptığım uygulamalarda gdt ile varistörü paralel bağladım. Faz ile nötr arasına bağladım. başka bir tür bağlantı yapmadım.
Varistör ac çalışan bir zener diyot gibidir. Ucuz olduğundan genelde bu kullanılıyor. Fakat v-otomatı attıran ve cihazı asıl koruyan gdt dir. Gdt gerilim yükseldiğinde kendini kısa devre eder. Eğer girişte v otomat yoksa yanar. Varsa v-otomatı attırarak cihazı korur.
Eğer şebeke voltajı çok yüksekse varistör ısınarak yanabiliyor. Böyle bir olay yaşadım. Şebeke voltajını 263 volt olarak ölçtüm. Yanan varistörler 250 volt ac idi.
Sigortadan önce bağlanmayacak şekildeki gibi ana sigortadan sonra bağlanacak. Ana sigorta Faz kesmeli sigorta olacak. Varistör ve gdt nin amper değeri ne kadar yüksek olusa o kadar iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?