Sevgili HansAndersen ;
Gerçekten önemli bir konuyu gündeme getirmişsiniz, ancak şöyle bir mevzu var ki,
Bazı kişiler sahip oldukları bilgi ve tecrübeler için çok zor şartlarda eğitim almış olabilirler ve bu tür kişilere sorulduğu zaman derler ki
" Bilginin bedeli olması gerekir "
Şu anki
forumun üye sayısı 31328 ( Otuz bir bin- üç yüz -yirmi sekiz ) aktif olarak paylaşım yapan, konulara soru ve sorunlara kayıtsız kalmayan kişi sayısı bu rakamın %20 ' si kadar.
Peki diğer %80' i hiçmi bir şey bilmiyor ? Yada bu %80 'nin içinde hiçmi profesyonel kişiler yok ?
Kendi görüşüm ;
Evet % 80 ' seyirci konumunda forumu takip eden kişiler içinde profesyonel olanları mutlaka var. Profesyonel ileri seviye konularda tecrube kazanabilmek için beklentilerin tamamen sanal ortama bağlanmaması gerekiyor, son mesajınızda geçen bu cümleye
(" işin içinde olmanın avantajı") katılıyorum ve bu avantajı elde etmenin yeri sanal ortam değil reel ortamdır.
Yapılmış işe ahkam kesen, al kaç mantığı ile forumu kendi çıkarları için kullanan hep bana rabbena zihniyetli saygısız kişilerin olduğu yerde kimse kendini mecbur görüp bir şeyleri anlatmak için kendini yırtmaz. Bir şeyleri öğrenmenin 1 ci kuralı ustada- öğreticiye saygıdır, ama malesef yeri geldimi herkes kendine göre Pir Sultan Abdal...
Otes elektronİk endÜstrİyel otomasyon semİner ve mİcro eĞİtİmlerİ( Ücretsiz ) başlıklı konuda, bazı kişilerin yapılan fedakarlığı
oteselektronik rumuzlu arkadaşın sitem dolu mesajında nasıl suistimal ettiğini okuduk. Böylesine bir ortamı ve imkanı sunan kişilere açıkça saygısızlık edilmiştir. Otes firması bundan sonra aynı hassasiyeti göstermeyecektir. Ben olsam bende göstermem...
Emin olun bu sitede kendi dalında profesyonel niceleri var. Plc - Otomasyon - Elektronik - Elektrik - Kompanzasyon herbiri kendi alanında uzman kişilerle dolu,
" sitede profesyonel uzman yok" demek haksızlık olur. Nihayetinde Matrix filmindeki gibi her şeyi bilen kişiyi bulmak zor olsa gerek.
Beni rahatsız eden diğer bir durum, gerek alıntı gerekse bana ait dosyaları paylaşıma faydalı olur düşüncesi ile açtığımda şunu gördüm, açmış olduğum konun okunma sayısı 100 - 200- 300 vs.. ama bakıyorum buna memnuniyet duygusunu gösteren kişi sayısı, saysam parmak sayısını geçmez..!
Emeğe saygının az olduğu bir yerde adamına göre muamele olur. Ve şahsen bundan sonra alenen paylaşım yapacağımıda zannetmiyorum.
kasimyilmaz ' Alıntı:
bizlerde o saydığın ünvanlara sahip bir insanız!
kasim yilmaz arkadaşım mühendis ünvanına sahip olmak ile profesyonel olmak arasında çok fark var, Mühendis ünvanına sahip olmanın asli görevi gündemi aşk şiirleri ile meşgul etmek değildir.
Sevgili HansAndersen
Yorumlarım belki konunun dışına çıktı ama sizi veya
kasimyilmaz arkadaşımızı hedef aldığım için değildir, kendi değerlendirmelerim bu yönde .
Saygılar.