Sitemizde profesyonel uzman yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Site için üzücü bir yorum.Ama üstüne gidilmesi gereken bir konu.Neden siemenste, ABB de yada schieder vs da çalışan mühendisler ya da teknik insanlar bu siteye girmiyorlar.Neden girme ihtiyacı duymuyorlar.Ya da haberlerimi yok.Adminlerimizin bu konu üzerine gitmesini rica ediyorum.

Saygılar.

HansAndersen
Sevgili arkadaşım bizler teknik anlamda bu sitemiz içinde insanlara faydalı olabilicek teknik alanda her bilgiyi bildiğimiz doğrultuda zaten esirgemiyoruz. Yani oralarda çalışıyormuyorsak ta bizlerde o saydığın ünvanlara sahip bir insanız! Kendi adıma olan fikirimi söylemek istedim. Burada emin ol ciddi anlamda mühendisler de var. Zaten bizlerde burada olduğumuz için böyle fikrimizi bilgimizi açıkca sunabiliyor vede görüşlerimizi tartışabiliyoruz. Ben kendimi övmeyi sevmem hiç bir zaman. Ama yerilmek de istemem. Sevgi ve saygılarımla kal. iyi çalışmalar...

Söylediklerinize katılamayacağım.Ben buradaki hiçbir arkadaşın bilgisini tartmıyorum.Diyorumki Bu sitede uzman yok.Ama olmalı.Geçen gün ABB den bir arkadaşım geldi.Uzun uzun sohbet ettim.Ve işin içinde olmanın ne kadar daha avantaj sağladığını birkez daha gördüm.Yurtdışından bazı forumlara katılıyorum ve bu tür insanlara zaman zaman rastlıyorum.Bence bu sitede de mutlaka böyle insanlar olması gerek diye düşünüyorum.

Sevgili HansAndersen ;

Gerçekten önemli bir konuyu gündeme getirmişsiniz, ancak şöyle bir mevzu var ki,

Bazı kişiler sahip oldukları bilgi ve tecrübeler için çok zor şartlarda eğitim almış olabilirler ve bu tür kişilere sorulduğu zaman derler ki " Bilginin bedeli olması gerekir "

Şu anki forumun üye sayısı 31328 ( Otuz bir bin- üç yüz -yirmi sekiz ) aktif olarak paylaşım yapan, konulara soru ve sorunlara kayıtsız kalmayan kişi sayısı bu rakamın %20 ' si kadar.

Peki diğer %80' i hiçmi bir şey bilmiyor ? Yada bu %80 'nin içinde hiçmi profesyonel kişiler yok ?

Kendi görüşüm ;

Evet % 80 ' seyirci konumunda forumu takip eden kişiler içinde profesyonel olanları mutlaka var. Profesyonel ileri seviye konularda tecrube kazanabilmek için beklentilerin tamamen sanal ortama bağlanmaması gerekiyor, son mesajınızda geçen bu cümleye (" işin içinde olmanın avantajı") katılıyorum ve bu avantajı elde etmenin yeri sanal ortam değil reel ortamdır.

Yapılmış işe ahkam kesen, al kaç mantığı ile forumu kendi çıkarları için kullanan hep bana rabbena zihniyetli saygısız kişilerin olduğu yerde kimse kendini mecbur görüp bir şeyleri anlatmak için kendini yırtmaz. Bir şeyleri öğrenmenin 1 ci kuralı ustada- öğreticiye saygıdır, ama malesef yeri geldimi herkes kendine göre Pir Sultan Abdal...

Otes elektronİk endÜstrİyel otomasyon semİner ve mİcro eĞİtİmlerİ( Ücretsiz )
başlıklı konuda, bazı kişilerin yapılan fedakarlığı oteselektronik rumuzlu arkadaşın sitem dolu mesajında nasıl suistimal ettiğini okuduk. Böylesine bir ortamı ve imkanı sunan kişilere açıkça saygısızlık edilmiştir. Otes firması bundan sonra aynı hassasiyeti göstermeyecektir. Ben olsam bende göstermem...

Emin olun bu sitede kendi dalında profesyonel niceleri var. Plc - Otomasyon - Elektronik - Elektrik - Kompanzasyon herbiri kendi alanında uzman kişilerle dolu, " sitede profesyonel uzman yok" demek haksızlık olur. Nihayetinde Matrix filmindeki gibi her şeyi bilen kişiyi bulmak zor olsa gerek.

Beni rahatsız eden diğer bir durum, gerek alıntı gerekse bana ait dosyaları paylaşıma faydalı olur düşüncesi ile açtığımda şunu gördüm, açmış olduğum konun okunma sayısı 100 - 200- 300 vs.. ama bakıyorum buna memnuniyet duygusunu gösteren kişi sayısı, saysam parmak sayısını geçmez..!

Emeğe saygının az olduğu bir yerde adamına göre muamele olur. Ve şahsen bundan sonra alenen paylaşım yapacağımıda zannetmiyorum.

kasimyilmaz ' Alıntı:
bizlerde o saydığın ünvanlara sahip bir insanız!

kasim yilmaz arkadaşım mühendis ünvanına sahip olmak ile profesyonel olmak arasında çok fark var, Mühendis ünvanına sahip olmanın asli görevi gündemi aşk şiirleri ile meşgul etmek değildir.

Sevgili HansAndersen

Yorumlarım belki konunun dışına çıktı ama sizi veya kasimyilmaz arkadaşımızı hedef aldığım için değildir, kendi değerlendirmelerim bu yönde .

Saygılar.

ilgin ve alakan için hatta bana olan eleştirin içinde sana ayrıca teşekkür ederim Reis kardeşim.
Elbette bazı noktalarda da bu sitemizin belki bir kütüphane gibi belki bir bilgi bankası gibi fark edilmesi için bazı çalışmalar yapmalıyız. İnsanlar olumlu olumsuz fikir ve düşüncelerini aktarmalı yani bir nebzede olumlu yerlere getirmek için kendilerini, gerekli eğitim ve bilgileri edinmelidir.
Ben zaten gündemde kalabilmek için değil sadece insanlara ben böyle yürek emeklerinide düşünüyorum ve insanlara da böyle şiirlerimi sunarakta boş zamanlarında okuyacaklarını düşündüğüm bazı yazılarımıda serbest konular içersinde bulunduruyordum. Fakat kimse her hangibir rahatsızlık görmedi. Yani bana gelen tebrik ve teşekkür mailleri neticesinde bende taleb oldukça gönderdim. Sonra baktım ki insanlar teknik anlamda da konularda da birbirlerine sorular sormakta ve de cevap beklemekteler bende bu konu içinde bildiklerimi insanlara aktarmayı kendime borç hissettim. Elbette ki insanlar bir yere pat diye gelemez. Yani belli bir birikimleri ve de tecrübeleri var olması gerekir. Bu yüzden teknik anlamda da insanlara bildiklerimi aktarmak bana zevk veriyor. Sonucu her ne olursa olsun karşılık beklemeden sordukları soruların doğru olan cevaplarını verebilmek ve sunabilmek güzeldir benim için.
Şimdi arkadaşlarım ben şiirlerimi artık buralara yazmayacağım bunu bir şekilde düşünmüyorum artık. Zaten o şiirlerimide yönetimde olan adminlerimizin bilgisinde haberli ve onlarında devam etme istekleri doğrultusunda yazmıştım. Bu konu artık düşünmediğim bir konu. Bildiklerimizi aktarmaktan çekinmelim ve insanlara hatta insanlığa faydalı olabilecek her türlü çalışmalarımızı sunmaktanda hiç bir zaman vaz geçmeyelim. Reis kardeşim seni takdir ediyorum ki benim ile ilgili olsada sözlerin genel anlamda da sitemizin belli bir yüzdesi burada sadece misafirmiş gibi davranıyor. Bende bu konudan rahatsızlık duyuyorum. Soru sorup ve cevabını alıp gitmek birdahada geri gelmemek gibi eylemlerde bulunan arkadaşlarım umarım sitemizinde içinde güzel vakitler geçirirler. Bu durumda sadece soru sormak için gelen kim olursa olsun sitemiz bu insanlarada çekirdek kadromuz bile olsa cevabını bildiği kadar verecektir.
Amaç burayı profesyonelce yöneten insanların bulundurulması ve de o insanlara saygı duyulmasıdır. Emin olun arkadaşlar burası için ciddi ve profesyonel anlamda yapabileceğimi düşündüğüm her alanda her şekilde görev ve vazifeye talibim. Hepinize vakit ayırıp bu yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın...

ReiS_­ ' Alıntı:
Şu anki forumun üye sayısı 31328 ( Otuz bir bin- üç yüz -yirmi sekiz ) aktif olarak paylaşım yapan, konulara soru ve sorunlara kayıtsız kalmayan kişi sayısı bu rakamın %20 ' si kadar.

Reis kardeşim,

%20 için çok iyimsersiniz diyebileceğim.31328 in %20 si 6266 kişi ederki 9 ocak 2008 en çok online sayısı 486. Bu da Binde 15 eder ki çok komik bir rakam olduğunu görüyoruz.Ve eğer profesyonel olarak çalışıpta foruma üye olan arkadaşlar var ise bu arkadaşların foruma aktif katılımlarını bekliyoruz.Ben falan yerde çalışıyorum.Şu konu üzerine uzmanım.Size şu konularda yardımcı olabilirim.Desinler.

Örneğin Sayın Yavuz eminoğlu nu sitede zaman zaman görüyoruz.Kendisinin kitapları olduğunu duyuyoruz.Ama burada kimselere yardımcı olduğunu açıkcası görmedim.Siteye girme amacının ne olduğunu bize açıklaması lazım.Şu an ben kitap yazmaya kalksam eminim ki piyasada yer alan kitaplardan daha iyi bir ürün ortaya çıkarırım.Açıkcası bu kitapları gördükçe kitap yazma konusunda dürtülerim artıveriyor.Bu da özeleştiriydi.

Selamlar efendim;

Sanal ortamda cogu kullanici kisisel bilgilerini kullanmaktan kacinmaktadir. Intenet ortaminda birakin calistiginiz kurumu yazmayi, cogu kullanici gercek adini bile yazmaya cekiniyor.

Kulllanici adlari olarak gercek isimler kullanilsin efendim. Bu sitede oyun aramiyoruz! mp3 linkleri paylasmiyoruz! paylasmis oldugumuz sey mesleki deneyimlerimizden baska birsey degildir.

O zaman neden gercek kimligimizi sakliyoruz ki!

Bu sitede yasal olmayan program paylasimi x tarihte yasaklanmistir, bu tarz paylasimda bulunan da site yoneticileri tarafindan engellenecektir. Gunlerce ana sayfada bu konu uzerine aciklama yapildi, ayri bir sayfa acilip tartismasi yapildi. Son karar yasal olmayan program paylasimi yasaktir. Bu sinirlamalar bizlere daha kaliteli bir paylasim sitesi olusturmak icin yapilmaktadir. Bu tur paylasimlarin sitenin butunlugunu bozdugu gozlemlenildi, crack ile ugrasilan bir yerde tabiri caizse profesyonelin ne isi var ?

Madem profesyonel ariyoruz, once birbirimizin gercek isim - soyisimlerini bilelim efendim. Bence aramizda profesyonel arkadaslar var, profesyonel olmak dunyanin onde gelen elektrik-elektronik firmalarinda calismak degildir.
Benim gozumde profosyonellik, olaya yaklasim bicimi, sebep sonuc iliskisi ile maliyet,kar hesabini iyi yapan kisilerdir.

Bence kisisel bilgilerini kullanmayan insanlarinda kullanici uyelikleri sinirlanmali. Moderatorler tarafindan kullanici adi angel, mangel gibi kullanici uyelikleri, kullanicilar ile irtibata gecilip ad-soyad sekline cevirilmelidir.

Sayın Yavuz Eminoğlunu bu tutumundan dolayi kiniyororum. Yazdigi kitaplarin hic birinide almiyorum.

Sayın arkadaşlarım bu tür kınama ve benzeri usluplar hoş olmuyor biz bir aileyiz her nekadarda ben aranızda yeni üye sıfatı taşısamda bende bir üye olarak kendimi bu aileden sayıyorum.
Dile getirilen sorunları okuyorum ve bunlara verilen cevapları okuyorum görüyorumki dile getirilen sorunların hemen hemen hepsine cevap veriliyor yani aslında demem oki bu kontrolkalemi bizim her birimiz için büyük bir nimettir sayın reis_ arkadaşında dediği gibi bazı insanlar çok zor şartlarda bilgi ediniyorlar ve yapıcakları paylaşımdan bir bedel bekliyor olabilirler onlar açısından bakarsak geçerli sebepleri vardır mutlaka ama kimsede paylaşım yapması için zorlanamaz .
Yapılan paylaşımlara nazaran verilen teşekkür cevaplarına değinirsek verilen bilgiden birşeyler öğreniyor ve karşılığında bir teşekkürüde çok görüyorsak kesinlikle bu nankörlüktür.
Sayın reis_ arkadaş bu tür insanlara kızman aslında çok yerinde bir usluptur ama burada nankörlük yapan insanların arasında paylaşım yapanlara minnet duygusu besleyen insanlarda vardır.
son olarak atalarımızın güzel bi sözü: İYİLİK YAP DENİZE AT BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR.
                    Bu forum hepimiz için büyük bir nimettir bunu unutmayalım.
                                                         SAYGILARIMLA

Forum üyeleri arasında belki de vardır gerçek anlamda uzmanlaşmış insanlar. Vakit bulamadıkları için fazla aktif değillerdir belkide.

Her şeyi başkalarından beklememeliyiz. Eğer varsa tanıdıklarımız bu gibi firmalarda çalışan, nazımızın geçeceği, en önemlisi yardımsever kişiler, bunları biz davet etmeliyiz foruma. Ben şahsen tanıdığım 1-2 bilgili kişiyi davet ettim. Adamlardan ses seda çıkmadı. Bir daha teklif edemedim. Çünkü adamların işi o kadar yoğun ki, kendi işlerine bile yetişemiyorlar. Sizlerin de davetlerde bulunduğundan eminim.

Forum üyelerimiz arasında hiç de yabana atılmayacak teknik insanlar da var. Kastınız bu değil biliyorum.
Tabii ki malzemenin üretim, ar-ge'sinde çalışanların katkısı gerçekten güzel olur. İşin püf noktasını bilerek yapmakla, bilgilerini zorlayarak yapmak arasındaki farkı o zaman anlarız.

Sitedeki üye sayısına bir yorum da ben yapayım:
Şu anda kayıtlı olan 31358 üyenin 31088'i Yeni Üye (Aktif yeni üyelerimiz alınmasın sakın, kastım size değil!)
Geriye kalan 270 kişi ile beraber neredeyse 500 kişidir bu forumu döndüren.

Sayın kontrolkalemi üyesi arkadaşlarım;

Tüm yapılan yorumlar ,yazılan yazılar ve düşünceler gerçekten güzel.Fakat birde kimsenin görmediği veye görmek istemediği madalyonun öbür yüzü var onu konuşmak isterim birazda.

Sitemiz 2006 yılında 2 arkadaş tarafında İzmir'de hobi amaçlı kuruldu.İlk başta evet herşey hobiydi hatta ilk aylarda sitede aynı anda online olan kişi sayısı en fazla 3 müş.Her ikisi içinde sitenin bukadar büyüyeceğini düşünmek bir hayaldi.Ama aradan haftalar geçti aylar geçti site şu andaki haline ulaştı.Gerek paylaşılan konular olsun,gerek elinden geldiği kadarıyla yardım için uğraşan üstadlarımız olsun bir şeyler paylaşmak adına büyük ilerleme kaydedildi.

Gelelim şimdi esas konumuza uzman kişi derken bir kere şunu kabul etmeliyiz;Uzmanlık okuduğun okulla olmaz beyler uzmanlık ilk önce insanlıkla başlar daha sonra pratik ve teoriği birleştirmeyle devam eder.Okul tekbaşına hiçbirşeydir,ben ne muhendıs arkadaşlar bilirim yıldız üçgen kumanda şemasını aklından çizemeyen.Burda belki okul okumamış lise mezunu nice ustalarımız var insanlara yardım elini uzatan.

Ayrıca bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum;Sitemizdeki hiç bir görevli yöneticiye ücret verilmemektedir, herkez bunu kişisel zevkleri için yapıyor.Kalkıp işinde ileri derecede uzmanlaşan bir üstad para almadan bu işi yapmaz beyler ne kadar bize ters gelsede yapmaz çünkü o adam bu işi profosyonelce yapmakta adamın işi bu bu iş üzerinden para kazanıyor.

Sayın Yavuz eminoğlu da bu işi profosyenelce yapan kitap hazırlıyan bi üstad oda en nihayetinde bu işten para kazanmakta eleştirilerimizi yaparken bunu düşünerek yapmanızda ve eleştrilerin kırıcı olmamasına özen göstermemizde fayda var.Madem yazılan kitapları beğenmiyip ben daha iyi yazardım diyorsunuz buyrun yazın bizde sitemizden tanıdığımız bir üyemiz kitap yazmış diye koltuklarımız kabarsın ve sizin kitabınızı konuşalım burda.

Saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri