Elektrik Elektronik mühendisiyim. Lise KPSS ile alakasız bir kadroya atandım. Okulu 1 yıl uzatarak bitirdim ve ünvan değişikliği yaparak kamuda mühendis oldum. Lise KPSS biraz daha kolayadır, yüksek puanlar daha kolay alınabilir. Ben aynı ildeydim ikisini birlikte yürüttüm. Teknisyen kadrosuna atanmanı tavsiye ediyorum. Bir şekilde okul iş birlikte yürür. İlk atanmanda atansan bile 4. sınıfın yarısını okumuş olacaksın. En kötü okulu dondurup asaletini tastik ettirdikten sonra öğrenim durumu tayini isteyebilirsin. (tabi okulun olduğu yerde de kurum olmalı, kit vb kurum sıkıntı olabilir.)
Bundan belki 20 yıl önce memur mühendis maaşları özel sektörün altındaydı ama şimdi kamu genel olarak özelin üstünde. Çok çok özel spesifik yeteneğin yoksa özelde kimse uçuk maaşlar almıyor.
Toparlayacak olursam, teknisyen olarak atanmanı tavsiye ediyorum. Mühendisliği bitirdiğinde kurumundaki ünvan değişikliği sınavlarını bekleyebilirsin. Bazı kurumlar sınavsız da yapabiliyor. Lisans KPSS şansın yine elinde olur. Mezun olduktan sonra da iyi puan alırsan teknisyenlikten istifa edip mühendis olarak başka yere atanabilirsin.