Bunu buldum bir tane lehimlemişim ama bunda da düşmüştü. Hepsini lehimliyorum normalde şematik ve PCB çizimde de olduğu gibi.Devre şemanızı ve lehimlenmiş pcb resminizi paylaşın ki doğru yorum yapabilelim. Gözden kaçan tasarım hatası da olabilir
Hocam devreye henüz güç vermediğim halde olduğunu söylemek istemiştim o kısımda. PCB’ye yeni lehimlediğim an için onu vurguladım. Aslında PCB’nin herhangi bir yerine bağladığım halde de aynı tepkiyi verince dirençten şüphelendim. Belki diğer yorumlardaki temizleme veya ısı olayının bu hale getirmiş olabileceği aklıma geldi. Sonuç olarak 1k ile 1M ohm direncin ısıya vereceği tepki aynı olmaz diye düşünmekteyim. Birkaç cevap altta şematik ve PCB çizimini ayrıca lehimlediğim birkaç fotoğraf ekledim. Fotoğraflar üzerinden daha net yorum yapılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca kapasitörlerin buna neden olacağını düşündüm fakat onları lehimlemeden de aynı sorun yaşandı.Merhaba,
Sorununuz uygulanan montaj sıcaklığımı yoksa devre tasarımı kaynaklı mı onu tam olarak anlayamadım. Emin olmak için kullandığını 1mR oluk dirençlerin bir kaçını boşta herhangi bir montaj yapmaksızın farklı derecelerde ısıtıp soğumasını bekleyerek omaj ölçümü yapabilir misiniz? Eğer montaj ısısı kaynaklı bir bozulma yaşıyorsanız bu durumda belli edecektir ki dirençolması sebebiyle montaj ısısının çok afaki değerlere çıkmamak kaydı ile dirence zarar verebileceğini pek düşünmüyorum.
Devrede bir müddet çalışıp direncinin düşmesinden bahsetmişsiniz, o kısımda acaba devre tasarımında yahut devre üzerinde bir problem mi var sorusunu aklıma getiriyor. Malum 0.1w güce sahip bir direnç olduğunu düşünürsek ve çalıştığı devrede yüksek akıma maruz kalıyorsa değerini kaybetmesi normal olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?