daha önce foruma resimlerini eklemiştim gene ekliyorum
8mm gijon delrinden yapma somun ile
alt destekli ray ve langır lungur oynar arabalar ile (boşlukları gerdirilerek alınmış)
eski mdf cncimde çok da güzel işler yaptım pcb adına.
pcb kazımada bir tane önemli faktör var gerisi fasa fiso
pcb plaketinin her zaman aynı paralelde, yükseklikte olmaması.
ben altını makineyle düzledim desen bile pcb plaketi yamuk olduktan sonra işler zorlaşıyor.
daha önce bir program denemiştim.
gcode u alıp prob ile ölçü yaptırıyor ve yamukluğu ölçüp z eksenini ona göre yükseltip alçaltıyor.
autoleveling di sanırım ismi. ama o da bir anda z yi malzemeye aşırı indirince vazgeçtim. belki artık daha düzgün programlar vardır bu işleri yapan bilemiyorum.
velhasıl bu iş korkulacak birşey değil dediğim gibi yükseklik olayını tutturdunmu süper sonuçlar alırsın.
ama şu da bir gerçek pcb kazıtmak biraz uzun zaman alıyor makineye de yazık
görseller :
8mm gijon delrinden yapma somun ile
alt destekli ray ve langır lungur oynar arabalar ile (boşlukları gerdirilerek alınmış)
eski mdf cncimde çok da güzel işler yaptım pcb adına.
pcb kazımada bir tane önemli faktör var gerisi fasa fiso
pcb plaketinin her zaman aynı paralelde, yükseklikte olmaması.
ben altını makineyle düzledim desen bile pcb plaketi yamuk olduktan sonra işler zorlaşıyor.
daha önce bir program denemiştim.
gcode u alıp prob ile ölçü yaptırıyor ve yamukluğu ölçüp z eksenini ona göre yükseltip alçaltıyor.
autoleveling di sanırım ismi. ama o da bir anda z yi malzemeye aşırı indirince vazgeçtim. belki artık daha düzgün programlar vardır bu işleri yapan bilemiyorum.
velhasıl bu iş korkulacak birşey değil dediğim gibi yükseklik olayını tutturdunmu süper sonuçlar alırsın.
ama şu da bir gerçek pcb kazıtmak biraz uzun zaman alıyor makineye de yazık
görseller :