bu durum normal olabilir.
uc3842 mi var entegre olarak ne var?
smps entegresinin beslemesine paralel kapasitörün değerini 2 yada 3 katı yapın sorun çözülür tahmin ediyorum.Öncelikle sorunu bu şekilde anlatarak öğreterek paylaşmanız çok hoşuma gitti çok teşekkürler. Şimdi söz konusu demek istediğinizi anladım yani burda problem kondansatörlerde de olabilir aslında
Bahsettiğiniz kapasitör 220 girişte doğrultuldular sonra olan 380 v 330 uf olan mıdır ?smps entegresinin beslemesine paralel kapasitörün değerini 2 yada 3 katı yapın sorun çözülür tahmin ediyorum.
Hayır efenim devre açılıyor yüksüz sesli oluyor 220 ye vardığımızda ancak yük bağladığınız zaman karşı odadan duyabilecek kadar çok ses yapmaya da başlıyor ki normal 40 amper değerli ve ben sadece 5 amper yük bağlıyorum o halde bile bu ses.220V da düzgün çalışıyor mu?
Benzer kırpma başıma yakın zamanda geldi, çıkış kond lerini söktüğümde led ışığı sabit yanmaktaydı fakat çıkış diyodundan aldığım ölçüm yine oynaktı. Kond leri taktığımda inceden tın tın ses duyulmaktaydı. Optoyu değiştirdim çıkış kond lerini taktım ve çıkış sabitlendi. Siz Tl431 ve optoyu ya ölçün ya da kafadan değiştirin.Benzer sorunu @by lent ustamiz optoyu degistirerek cozmustu. Geri beslemede sorun var galiba.
Opto ile tl431 i degistirip sonuca bakarmisiniz?