Smps güç kaynağı ile pc'nin psu'su aynidir,her ikisi de anahtarlamalı bir güç kaynağıdır,amfiye herhangi bir zararı olmadan çalıştırır.Amfi ayrıca simetrik bir güç kaynağı istemiyorsa (Yani +12, 0, -12 ) 12 volt 30 amper çıkışlı olan, hem smps güç kaynağı ile, hem de bilgisayar psu'su ile,ayni bir aküye bağlıymış gibi çalışır.Yalnız amfi gücü seçilen smps'le ayni olmamalı,üçte ikisi kadar olmalıdır.Örneğin; 12 volt 20 amper amfi gücü-----> 12 volt 30 amper SMPS'in gücü gibi. Sebebi de yüksek volümde,voltaj düşümüyle oluşacak bir güç yetmezliğinin sonucu seste bir bozulmanın hiç bir şekilde de olmaması içindir.
Asıl sebebi ise şudur;sizin seçtiğiniz amfi,bir otomobilde bir akü veya akü+şarj dinamosu ile,sırasıyla 12.60 volt dc. veya 13.80-14.0 volt dc. aralığında çalışacak bir oto amfisidir.Smps amperajı düşük veya ayni amfinin isteyeceği kadar seçilirse eğer,sesin normal veya fazlaca açılmasında,12 volt dc.nin bu değeri, çok daha aşağı değerlere iner.Oysa akü ve akü+alternatör ile çalıştırmada, 12.60-14.00 volt dc.arasında çok daha yüksek bir çalıştırma voltajı değeri vardır ve bu da daha fazla bir amfi çıkış gücü demektir.
Pekala şöyle bir soruyu da haklı olarak sorabilirsiniz:Kontak anahtarı takılı olmayıp,motor çalışmazken akü voltajı da ayni şekilde çok fazla da düşmez mi? Evet düşer,ancak amperi en az 60 A olduğundan,buradaki voltaj düşümü çok daha az olur,ayni güçle seçilen bir amfi ve smps birleşimiyle kullanımına göre.60 amper 12 volt,20 amper çeken bir amfiden az,20 amper 12 volt bir SMPS güç kaynağı ise,20 amper çeken bir amfiden çok fazla etkilenir,seste bozulmalar ve kesiklikler,distorsiyonlar (Sesin tepe noktalarının kırılması olayı) sıklıkla görülebilecektir.Kolay gelsin.