Bildiğimiz 220volt olan akkor lambalarımı kastediyorsunuz ? Wattı farkedermi ? Yoksa 220olması yetermi? Birde blok kondansatörde 280-320volt var kesilmezmi lamba ?
Halimi bir görsen ustam. Kartı elime alıyorum çarpılıyor ve kurtulmak için havaya atıyor (yere düşse hasar görecek) sonra yine avuçlarıma düşüyor ve sonra yine havaya atıyorum.
@serkan_48 hocam ve sağolsun. Yarın devam ederim.
Tabiki blok kapasitörü kısadevre ederek yaptığım hasarı giderebilirsem.
Lutfu sen ne yapiyorsun anlamadim ki? Tamir mi ediyorsun voltaj dusurup veya yukseltiyorsun anlamadim.Halimi bir görsen ustam. Kartı elime alıyorum çarpılıyor ve kurtulmak için havaya atıyor (yere düşse hasar görecek) sonra yine avuçlarıma düşüyor ve sonra yine havaya atıyorum.
@serkan_48 hocam ve sağolsun. Yarın devam ederim.
Tabiki blok kapasitörü kısadevre ederek yaptığım hasarı giderebilirsem.
Arkadaşlara ve çevreme hp mürekkepli yazıcı aldırtmıştım zamanında. Kartuşları enjektörle doldurup uzun yıllar kullandık. Zamanla bozuldular.Küçük kapasitörlerde sorun yok zaten ilk deşarj anında voltaj hızlı bir şekilde düşecektir. Eğer yüksek kapasteli bir kondansatör deşarj edecekseniz ve bu işle sık sık uğraşıyorsanız 2 adet 220 volt lambayı seri bağlayın. 440 volt yapar. Lamba olarak 40 watt 60 watt yeterde artar.
Kısa devre düşük voltaj tarafında ise trafodan sonraki aksama bakmak lazım. Diyotlardan başlayıp varsa şönt direnci tl431 gibi elemanlara yarı iletkenlere bakmak lazım
Teşekkürler. Hantek dijital 70mhz Osiloskop var.Yeni aldım sayılır.Muhtemelen entegre gitmiştir kapasiteyi kısa devre ettiğin anda. Osiloskop varsa pwm çıkışı izle entegrenin.
32 volt veren 9 x 5 büyüklüğünde kartın üzerinde" Emerson" yazıyor. Dikdörtgen prizması şeklindeki hp markalı plastik kutularından söktüm.Bir zener degiatirmekle 12v a duser mi?
Bu kadar basit mi? Dusse de 12v a saglikli olur mu?
Uzman arkadaslar cevaplasin.
Lutfu dedigin smps den bende de olmasi lazim. Kucuk kare seklinde degil mi?
Evet aynen dedigin gibi.Ben de eski murekkepli yaIcidan soktum32 volt veren 9 x 5 büyüklüğünde kartın üzerinde" Emerson" yazıyor. Dikdörtgen prizması şeklindeki hp markalı plastik kutularından söktüm.
Dediğim gibi, kartuşlu eski model mürekkepli yazıcı beslemesi. OptoKuplör önünde sadece zener var. Ben optoya paralel sanmıştım. Sanırım zener seri olarak optoya giriyor ve olursa 12volt çıkış için zeneri 50volt olarak hesapladım.
Hazırlamış olduğum dds sinyal jeneratörü, frekansmetre ve LCmetre modülünü kutulayacağım. Bunlar için 12v dc kaynağı olarak düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?