Soğutma Kuleleri Yardım

sekerspor

Üye
Katılım
2 Mar 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba ;

Bir proje için kumanda ve güç şeması çizmem gerekiyor. Fakat bu projede işin içine sıcaklıkla kontrol de girdi. Senaryosunu yazsam bana yardımcı olabilir misiniz?

1 kulesinde 2 modül var. Her modülde 2 adet 22kw motor ve bu motorlara bağlı olan 4 adet radyal fan mevcut. Soğutma kulesinin hitap ettiği soğutma grubuna minimum 26 C ve maksimum 30 C su girmelidir. Bunun anlamı 26 C'nin altında kule fanları durmalı, 30 C'nin üzerinde tam kapasite olarak devrede olamalıdır.

Her bir modülde bulunan 2 adet fan motoru aynı anda çalışıp aynı anda durmalıdır. Arzu edilirse kademelendirme yapılabilir. Örneğin: 26-28 C arası 1. Modül fanları devreye girip çıkar, 28-30 C arası her iki modüldeki fanlar aktif halde kalır.

Fan motorları yüksek güçlü olduğu için Yıldız-Üçgen kombinasyonu ile çalıştırılmalıdır. Motorlar manuel olarak By-pass edilmelidir. PLC üzerinde bır sorun cıkarsa manuel olarak calısma ımkanı sunulmalıdır.

(Yani burdan anladığım kumanda da 1-0-2 pako şalter olacak, 1 konumu PLC ye çıkacak. 2 konumu yıldız üçgen olacak )

konu hakkında yardımlarınıızı rica ediyorum. lütfen.
 
Motorlar manuel olarak By-pass edilmelidir
Bundan kastınızın ne olduğunu anlamadım . Eğer sıcaklık ölçümünde kullanılacak PT100-PTC vs den elde edilecek verileri PLC ye analog veri olarak girip buna göre motorları sürmeyi düşünüyorsanız PLC de analog veri işlemek pek amatör işi bir uğraş değildir . Yok eğer ölçü sensörlü bir röle kullanıp bunun kontak çıkışlarını PLC de dijital veri olarak işleyecek bir program yazarsanız işiniz nispeten kolay olur.
https://www.endustripazar.com/Produ...F-SICAKLIK-KONTROL-CIHAZI-24Vac-Vdc-EMKO.html
Yıldız üçgeni de sallayın , Soft Starter kullanın , yıldız üçgen ikinci dünya savaşında kaldı.
 
Son düzenleme:
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.
Motorlar manuel olarak By pass edilmeliden kasıt 1-0-2 pakomuz olsun. Pako şalter 1.konumda PLC üzerinden motora yol versin. 2. konumunda yıldız üçgen ile müşteri kendisi manuel olarak motoru çalıştırsın. Müşteri deyimiyle bu durum manuel olarak by pass edilmelidir diye ifade edilmiştir.
Durum şu ki ben bu projenin panosunu üreteceğim, dolayısıyla PLC müşteri tarafından konulup programlanacak yani ben plc için bu uçları klemense çıkacağım.
Devresini tasarlamak adına yardım istiyordum. Yani plc ye gidecek uçları sadece klemense çıkacağım için basit bir devre çizimi istiyordum.
bu konuda yardım edebilir misiniz ?
 
logo ile çözersiniz plc ile maliyeti yüksek olabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…