Soft starter ile asenkron motora yolverme

Linkte softstarterle ilgili devre şeması var olarak biliniyor ama yok devre şemalarını goremedim linki yenilermisiniz lutfen:
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Linkte softstarterle ilgili devre şeması var olarak biliniyor ama yok devre şemalarını goremedim linki yenilermisiniz lutfen:

Şef Arkadaşıma Katılıyorum
softstarterle ilgili devre şeması var olarak biliniyor ama yok devre şemalarını goremedim

Devre Şemalarını Yakın zamanda koyarsanız ben Siemens serisine ait konu açmıştım ama sanırım bunlarla ilgilenen yok !!
 
arkadaşlar merhaba,
1 Soft starterle 2 yada 3 motoru kalkındırmak istiyorum henuz düşünce aşamasında sizinde fikirlerinizi almak isterim
buna neden ihtiyaç duyduguma gelince, şu anda mcc panosunda 20 civarında Soft Starter var bunlar her bozuldugunda yenisini almaktansa bu sekilde daha ucuza getirebilirim diye düşünüyorum.
yorumlarınızı bekliyorum
teşekkürler.
 
Aynı güç için kullanmak şartiyle,tek soft starter ile birden fazla motoru tahrik edebilirsiniz.
Ancak,bubun da olumsuz yanlarını göze almanız gerekiyor.
 
arkadaşlar soft starter çok güzel ama çok pahalı bizde 315kw lık motor var yıldız üçgen kaldırıyoruz buna uygun soft starter fiyatı çok pahalı gerçektende arızlanması durumundada içler acısı yoksa motorun ömrünü çok uzatır kalkış akımı çok düşer bunlarda var tabi ama çok pahalı
 
arkadaşlar herkese kolay gelsin..ATS12 soft starter ile yol verme hakkında bilgisi olan varmı....11 kw için kalkışta çekmesi gereken akım ne kadar olur.sigorta seçimi neye göre yapılmalı..
 
iyi akşamlar arkadaşlar.. proje için sırıus 3rw3035-1ab14 yumuşak yol vericinin akım şeması ve kontrol devresi lazım.. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekürler
 
arkadaşlar ben elektronikle uğraşıyorum ama elektriklede iç içe olduğumuz için.. yazılıanları okudum..
sanayide çalışan bir arkadaşım bobinaj işi yapan .. elektrikçi tabir i caizse çekirdekten yetişme bana bişeyler anlatmaya çalıştı bir süre ben anlamdım

sonraları birgün anladım motorların kalkışında normal çalışma akımınından daha yüksek akım çektiğini bunu yavaş yavaş şebekeyi kontrol edilerek verilmesi gerektiğini anladım..


ve bir devre tasarladık.. PIC ve tca785 kullandım.. ve 2-3 senedir takmadığı yer kalmadı hala çalışıyor..tek fazlı motorlar için yaptık.. tabi bizm arkadaş işi abartı şimdi 3 faz için isityor..

anladığım kadarı ile Şebeke 50 hz yani 20 ms oluyor 10 ms pozitif alternans 10 msn negatif alternans demkki biz 100 hz lik tetikleme sinyali oluşturup 1ms den 10 msn çıkardığığımızda motora kalkış anında 10 kademeli kontrol sağlamış oluruz.. bu 1.yol
sadece solid rölelerde kullanılabilir. triakta kullanılabilinir..

ikinci yol pahallı ve zor oalnı pwm metodu yani sürücülerin kullandığı metod...
 
mrhb arkadaslar konuları okudum soft starter ile motoru korumak v.b saglayıcı özellıklerını gordum uzun sure oncesı soft starter ıle 110 kw motorun yol verıldıgını bır pano ıle karsılastım ama baglantısını ıncelememıstım .
sızlerden bır yardım talebınde bulunacagım umarım yardımcı olursunuz 45 kw bır motoru sadece üçgen yol vermek ısıtıyorum ve her 2 yöne gerektıgınde saat yönü yada saat yönü tersine çalıştırmam gerekıyor soft starter ıle bana bu konuda yardımcı olurmusunuz bağlantı şeması ıle bırlıkte saygılar...
 
soft starter bir nevi torkla frekansı ayarlayarak motoru aşırı akım çekmeyerek kalkınmasını sağlıyor...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…