Sokak lamba kontrolü

Fotosel değil, astronomik zaman rölesi kullanılıyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Peki direklerin içinde toprak hattı var mı? Yani sadece faz, nötr'mü, yoksa faz, nötr ve toprak mı?
Bir de sayaçların, kontaktörün ve varsa fotosel/zamanlayıcının olduğu ölçüm/kontrol panoları direğe en uzak ne kadar mesafede olabiliyor? Mesela direği 10 km uzaktan kontrol edebilirmisiniz?
 
Sokak lambası için topraklama çekilmez, ama direk topraklanır o ayrı konu. Uzaklığa gelince o fark etmez. şimdi demiştik trafo merkezlerinde bulunuyor diye. O halde Trafo merkezine bağlı hat ne kadar uzunsa oraya kadar enerjilenir. (Bir Faz Bir Nötr Götür Allah Götür)
 
Trafo direklerinin dibinde bulunan AG dağıtım panolarında abone faz çıkışları haricinde bir de sokak fazı,bu faza ait;zaman rölesi,kontaktör,sigorta grubu,ölçüm sayacı bulunur.Kullandığımız röleler mikroişlemcili olup gün doğuş ve batış saatlerini kente göre kendisi ayarlıyor ve kontaktöre açma ya da kapama verdiriyor.Sokak aydınlatmasına ait bir de ölçüm sayacı bulunur ki bu sayacın endeksleri her ayın sonuna doğru EDAŞ tarafından okunur ve parası devlet tarafından ödenir.Dipnot da vermek gerekirse devlet avlu içindeki lambaların yanmaması hususunda EDAŞ ı uyarmaktadır.
 
geç bir cevap ama herkes bilsin diye söyleyeyim.
Şu anda sokak aydınlatmalarının hepsini meridyen röle sayesinde kumanda ediyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,840
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst