Sokak panosu gövdesindeki ısınma

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,715
Puanları
956
Yaş
41
Ustalarım hayırlı akşamlar. Geçenlerde TEDAŞ yetkilileri bir sokak panosunun başındaydı. Merakımdan gidip az çok gözlem yaptım. Sokak panosunu iş makinesi sebebiyle yamulmuş ve altından buharlar çıkıyordu. Yanında cami var zemin sulu gövdenin ısınması sebebiyle buhar çıkıyordu. TEDAŞ yetkilileri sokak panosunun gövdesini kontrol kalemi ile kontrol ettiler sonra merkezi arayıp enerjiyi kestikten sonra sokak panosunu açtılar.
Sokak panosunun gövdesinde topraklama yok, gövdeye nötr bağlıydı. Faz barası yamulmanın etkisiyle gövdeye temas ediyor ve nötr ile tam temas gerşekleştiremeyip orada halihazırda bekleyerek ısınmaya sebep oluyordu.
Bu nasıl temas ki temas anında büyük bir şiddetle kısa devreye sebep olup kendinden önceki sigortaları attırmıyor ve böyle bir ısınmaya sebebiyet veriyor? Şimdi diyeceksiniz ki hocam yıllardan beri elektrikle uğraşıyorsun böyle bir yangın ve ısınma sebebi bilmiyor musun diye? Tamam böyle bir faz ile nötr tam olarak öpüşmeme durumunda bu ısınma ortaya çıkar ve ciddi facialara sebebiyet verir. Sanırım tam olarak faz ile nötrün birleşememe durumu böyle facialara neden oluyor.
Sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam öncelikle iyi akşamlar,
Bahsettiğiniz panonun trafoya uzaklığı ne kadardı acaba? Eğer ki hat sonunda ise, gerek hattaki iletken direnci gerek bahsettiğiniz tam temas etmeme gevşeklik vs. durumlar nedeniyle trafonun panosundaki TMŞ'ler, bıçaklı sigortalar kolay kolay atmıyor, biraz tembel kalabiliyorlar.
 
hocam zaten kısmi cevabıda vermişsiniz cümlenizin sonunda ben kısaca işletme nötrü etkisiz derim duran arabadan dahi yavaş internet veren ttnet ise anlattığınız bu sorunuda ancak tedaş ın işinde karşılaşabiliriz

adana belediyesine e-mail attım mahallemize yeni yol yapılıyor öneride bulundum önerim ise aynen şöyle


yolun bir başından sonuna kadar bir otomobil geçecek şekilde tünel yapın sağ duvarından enerji nakil hatları sol duvarından su gaz fiber optik internet uydu net vs hatları götürün belirli mesafede oda yaparak trafo binası oluşturun böylelikle 100 yıl masrafdan kurtulmuş hatta üstüne para kazanmış oluruz dedim bana 20 gün sonra cevap geldi

BELEDİYEMİZ BÜTCESİ BUNA UYGUN DEĞİL

aynı yol 2 yıldır yapılamadı tedaş aski karayolları ttnet belediye defalarca yolu kazmalar kapatmalar kaldırım ve parke taşları işçiler beton ve demir elektrik direkleri defalarca defalarca masraf belki 40 katı ve 2 sene sonra bu yapılan işler iflas edecek tekrar başa dönecekeler

işin kötü yanı bu önerinizi abartıp gerekli mercilere yazsanız beyan etseniz hemen sizi karakola davet edebilirler çünki onlarda bu işin bilincinde ama kesin çözüm olursa müteahhitler para kazanamaz.


sigorta lar tembel değil bizler tembeliz
 
Sayın [MENTION=155726]Vacip DENİZ[/MENTION] ve @yavuz31 ustam öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Vacip Deniz Ustam trafo caminin 25-30 m ilerisindeydi. Belki yanlarında trafo panosunun kilidi olmadıgı için merkezi arayıp genel olarak enerjiyi kestiler.
 
Tünel niye bir araba çapnda anlamadım burasını anlamadım?
 
sayın by lent nedenmi bir araba çapında

siz 50 bin nüfuslu mahalleye alt yapıyı 30 cm lik boruyla götürürseniz her yıl eşer daha fazla para kaybedersiniz
 
sayın by lent nedenmi bir araba çapında

siz 50 bin nüfuslu mahalleye alt yapıyı 30 cm lik boruyla götürürseniz her yıl eşer daha fazla para kaybedersiniz
Ben şöyle anladım mahalle bir uçtan uca araba çapında trafık akacak tünel yapın dediğinizi yanlış anlaşılma için pardon
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…