akalay
Üye
Sayın @vecivicivokke , yorum için teşekkürler. "korkunç birşey" ifadenizi olumlu yönde, yani "takdire şayan" anlamında alıyorum.Konu 2 senedir tam 20 sayfada tartışılmış. İnsan taş olsa, Allah seni kahretsin der ve kar ı söker atar ! Hala ugrasiyor olmanız ve napsam acaba diye tekrar sormanız korkunç birşey !
İsvereninize Allah sabır versin . Biz sorunu 15 dk da cozemiyorsak ağlamaklı oluyoruz . 2 sene ! Şaka gibi...
Aslında haklısınız, sorunlar karşısında yılmayan bir yapım var, benim bakış açımda çözümü olmayan sorun yoktur, sadece çözümü henüz bulunamamış sorun vardır.
Elektrik konusunda amatörüm, ama KAR değiştirmek, linyeleri ayırıp Sigorta panosunu yeniden düzenlemek gibi becerilerim vardır.
2 senedir yaşadığım sorunla ilgili olarak, görüştüğüm hiçbir elektrik ustası işin içine girmeye, işi sahiplenip çözmeye çalışmaya yanaşmadı. Bu sebeple, işimden ve ailemden kalan vakitlerde, aldığım fikirler doğrultusunda kendi çözümlerimi deniyorum, yani aslında karanlıkta el yordamı ile yolumu bulmaya çalışıyorum.
KAR'ı neden söküp atmıyoruma gelince, eğer bu sıklıkla KAR'ı attıran bir sorun varsa ve ben KAR'ı sökersem, evde birini çarpmayacağı veya bir yangın çıkmayacağını bilemem. Sorunu çözemesem bile bu şekilde devam etmeyi tercih ederim.
Mesaj altına yazdığım 3 soru için katkınız varsa sevinirim.
Teşekkürler.
Sayın @elektrikçicüneyt , yanıt için teşekkürler.A tipi önermişsiniz ama B ve F tipi olanlar daha uygun değil mi?B ve F tipi sanayii makinelerinde kullanıma uygun röleler bildiğim kadarıyla AC ve A tipi ev gibi yerler için uygun
Viko bu işe yeni bir kaç yıl önce girdi kontaktör,sigorta ve kaçak akım üretmeye başladı bundan 2-3 yıl önce Viko sigorta ve kontaktör satanlara geçen yazın işim düştü hepsi satışı bırakmıştı ben kontaktörünü kullandım 1 yıl önce ama benim kullandıklarım da arıza olduğu bilgisi bana gelmedi fiyat olarak uygun ama Çin mallarına göre yine de kalitelidir bir arıza olsa firma ürünlerinin arkasında duruyor sigortasıyla ilgili sorun yaşamıştım bir ara firmaya e-mail attım aradılar sorunun neden kaynaklandığını açıkladılar arıza sigorta çıkmadı yapılan tesisatta çıktı
Sanırım @otohat 'ın A tipi önerisi, dalgalanmaya karşı tolerans ile ilgili.
Bir amatör olarak sizden iyi bilemem, sadece okuduğumda şu ifade vardı.
Kaçak akım röleleri 2 türde üretilirler. Birincisi AC tipi röleler ikincisi A tipi rölelerdir.
AC tipi röleler sinüsoidal alternatif akım için tasarlanmıştır. A tipi röleler ise dönüşümlü olarak tasarlanmıştır ,sinüsoidal akım ve ona uygulanan düzeltme akımı için tasarlanmıştır. Elektrik şebekesinde mevcut gürültü akımlarının etkilerini azaltmak için A tipi röleler geliştirilerek farklı tiplerde üretilmeye başlanmıştır. F , B ,U,K,SI tip kaçak akım röleleri en yaygın olarak kullanılan tiplerdir.
Bu durumda sanki B ve F zaten A tipinin çeşitleriymiş gibi ifade edilmiş.
Sizin yorumunuzdan anladığım, Vikonun piyasada yeni olduğu ancak malının arkasında durduğu, kesinlikle çin ürünlerine göre daha önde olduğu (ki zaten çin düşünmüyorum. piyasada güvenilir birkaç markadan biri olan Siemens düşünüyorum ama 3 adet alacağım için viko fiyatıyla aklımı çeliyor). Bu sebeple de tercih edilebilir diye anlıyorum.
Teşekkürler.
Son düzenleme: