Sahada henüz gitmediğim, öncesinde bilgi toplamak istediğim bir konu var. Bir köyümüzün içmesuyu motopompu için köy kendi imkanlarıyla güneş enerjisi sistemi kurmuş. (güneş enerjisinin güzü yeterli olmadığında Şebeke enerjisi ile takviye edecek şekilde) Muhtarın dediğine göre, GEs hiç tek başına yeterli olmuyormuş. Şebekeyi kestiğinde GES frekansı 30 hz üstüne çıkmıyormuş. Birkaç seçenek üzerinde tahminim var onları kontrol edeceğim ama bakmam gereken veya odaklanmam gereken bir nokta varsa söyleyebilirseniz sevinirim.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
pardon pardon ben konuları karıştırdım çok özür diliyorum. Sürücüyle yol veriliyor motora. sürücü gücünü öğrenemedim muhtar etiketini bulup çekemedi bir türlü. Çok afedersiniz başka bir sorum daha vardı da o motorun startı yıldız-üçgen, bir anda o konuya yazıyorum sandım
Aslında,kafayı meşgul eden şeylerin,yerinde ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra irdelenmesinde yarar var.Çok çeşitli ihtimaller içinde ( parametre değerleri oynanmışsa ) o da olabilir tabiki.
Aslında,kafayı meşgul eden şeylerin,yerinde ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra irdelenmesinde yarar var.Çok çeşitli ihtimaller içinde ( parametre değerleri oynanmışsa ) o da olabilir tabiki.