SOLİNVED Solar sürücü yeterli frekansa çıkmıyor

Ebru.drn

Üye
Merhaba,

Günün ikinci konusuyla sorularıma devam ediyorum :)

Sahada henüz gitmediğim, öncesinde bilgi toplamak istediğim bir konu var. Bir köyümüzün içmesuyu motopompu için köy kendi imkanlarıyla güneş enerjisi sistemi kurmuş. (güneş enerjisinin güzü yeterli olmadığında Şebeke enerjisi ile takviye edecek şekilde) Muhtarın dediğine göre, GEs hiç tek başına yeterli olmuyormuş. Şebekeyi kestiğinde GES frekansı 30 hz üstüne çıkmıyormuş. Birkaç seçenek üzerinde tahminim var onları kontrol edeceğim ama bakmam gereken veya odaklanmam gereken bir nokta varsa söyleyebilirseniz sevinirim.

Motor gücü: 9,2 Kw
Panel gücü: 460 Wp
Panel sayısı: 30

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu bile ! ,demeraj sorunu yaratıyor olabilirmi diye aklıma gelmişti

Bu bile ! ,demeraj sorunu yaratıyor olabilirmi diye aklıma gelmişti
pardon pardon ben konuları karıştırdım çok özür diliyorum. Sürücüyle yol veriliyor motora. sürücü gücünü öğrenemedim muhtar etiketini bulup çekemedi bir türlü. Çok afedersiniz başka bir sorum daha vardı da o motorun startı yıldız-üçgen, bir anda o konuya yazıyorum sandım

Sürücü ile yolverildiğine göre,yapısal bir sorun olsa gerektir.

Aslında,kafayı meşgul eden şeylerin,yerinde ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra irdelenmesinde yarar var.Çok çeşitli ihtimaller içinde ( parametre değerleri oynanmışsa ) o da olabilir tabiki.

Aslında,kafayı meşgul eden şeylerin,yerinde ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra irdelenmesinde yarar var.Çok çeşitli ihtimaller içinde ( parametre değerleri oynanmışsa ) o da olabilir tabiki.
evet yerine gideceğim, sürücü kılavuzunu vs okudum başka bakmam gereken bir yer varsa da öğreneyim diye sormak istedim. Oraya gidip eksik bakmayalım :D

Forum istatistikleri

Konular
129,662
Kullanıcılar
452,346
Son üye
emircan9657

Yeni konular

Geri