Solar Kablo ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sVBn87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sVBn87

Üye
Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum. Sorum daha çok Solar panel kurulum yapan kişilere kullandıklarından dolayı 6mm solar kablo almak istiyorum. Bunlarda evet kaç amper hesaplamaya göre kablo kesitinizi alın diyeceksiniz ama benim daha çok merak ettiğim elimde 3 marka var (Reçber-HES-ÖZNUR) kablo hepside 6mm olacak ama şu kablonun bakır oranı yüksek veya şu markanın yalıtım özelliği daha güzel veya iletkenliği daha iyi diyebilceğiniz bir marka veya değişik bilinmeyen şu marka daha kaliteli diyebilecimiz bir kablo markası varmı? cevap verip değerlendiren olursa çok sevinirim. Teşekkürler

6mm kablo yazıyor ama iç kablo kısmı kesit oranı diğer markaya göre ince oluyor. Yani yalıtım kalın kablo kesiti ince oluyor bunun farkını öğrenmek istiyorum. (ÖRNEK)

Solar kabloda iç kesit kalınlığı dediğiniz gibi markadan biraz fark edebiliyor ama tam olarak 6mm iç kesit hiçbirinde olmuyor.
Reçber Öznur ve diğer marka kabloların dış kılıf yapıları çok sert oluyor bu durum montaj esnasında zorluk çıkartabiliyor yerine göre.
HES kablo çok yumuşak ve kalitesini belli ediyor benim gözümde.
Yıllardır solar işi olsun normal elektrik işleri olsun illa bir kablo kullanacaksam hiç farketmezsizin nya nyaf nym solar kesinlikle hes yada Öznur olmasına dikkat ediyorum.
3 beş lira olsun 10 15 lira olsun fark bile olsa asla hes yada Öznur u değişmem.

Solar kabloda iç kesit kalınlığı dediğiniz gibi markadan biraz fark edebiliyor ama tam olarak 6mm iç kesit hiçbirinde olmuyor.
Reçber Öznur ve diğer marka kabloların dış kılıf yapıları çok sert oluyor bu durum montaj esnasında zorluk çıkartabiliyor yerine göre.
HES kablo çok yumuşak ve kalitesini belli ediyor benim gözümde.
Yıllardır solar işi olsun normal elektrik işleri olsun illa bir kablo kullanacaksam hiç farketmezsizin nya nyaf nym solar kesinlikle hes yada Öznur olmasına dikkat ediyorum.
3 beş lira olsun 10 15 lira olsun fark bile olsa asla hes yada Öznur u değişmem.
Tekrardan teşekkürler dediğiniz gibi Öznur marka kablo aldım. Bu kablolarda içindeki tellerde pek fazla bakır veya bakır rengi pek bulunmuyor tahminimce ama sağlam kaliteli malzeme gibi durduğu belli kullanınca daha detaylı göreceğiz.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    271.1 KB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    390.6 KB · Görüntüleme: 9
Tekrardan teşekkürler dediğiniz gibi Öznur marka kablo aldım. Bu kablolarda içindeki tellerde pek fazla bakır veya bakır rengi pek bulunmuyor tahminimce ama sağlam kaliteli malzeme gibi durduğu belli kullanınca daha detaylı göreceğiz.
Hayırlı olsun evet kalite kendini belli ediyor Öznur Hes

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,724
Kullanıcılar
454,349
Son üye
ryzoleex

Yeni konular

Geri