Merhaba. Yeni kurduğumuz mandıramıza solar sistem kurduk ve sonradan rüzgar gülü ekledik. Akülerden yeterli verim alamadığımı düşünerek bi kaç fikir geliştirdim. (neden yeterli değil derseniz :
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/solar-sistem-akünün-erken-bitmesi.110121/)
Sistemin şimdiki bağlantısı şu :
6
Panel birbirine paralel, 12v 143 ahlık 4 akü 2 seri 2 paralel şeklinde bağlı. Aküler hem şarj kontrol cihazına, hem hibrit invertere, hemde rüzgar türbini şarj kontrol cihazına bağlı. Şarj kontrol cihazının seri bağlı aküleri ayrı ayrı kontrol edemediği için sistemde dengesizlik olduğunu düşündüm ve 2 tane solar şarj cihazı farklı farklı şarj etmeyi düşündüm :
Solar şarj cihazları 12v da desteklediği için 12v akü girişi olabiliyor. Bu şekilde olursa şarj kontrol cihazları panellerden gelen elektrikle aküleri eşit şarj edebilecek. Ve aküleri seri bağlayarak inverter girişine ve rüzgar gülü şarj kontrol cihazına paralel bağlı. Ve gerekirse jeneratörden de şarj sağlayabilecek.
3. fikir.
Bu sistemde aküler direk olarak birbiriyle seri bağlı değil. Şarj kontrol cihazlarının yük çıkışı seri bağlı. (sorun olur mu bilmiyorum)Böylelikle hem akülerin şarjı eşit, hemde düşük voltaj koruması her akü için uygulanabilir. Jeneratöre de 2 tane akü şarj kontrol cihazı bağlayarak gerekirse akülere ayrı ayrı takviye yapılabilir. Lâkin rüzgar türbinini nasıl bağlayacağımı bilemedim
Sizce hangi sistem verim için daha mantıklı? Aşağı yukarı aküler 7000w vermesi lazım teoride ama 3000 wattı zor veriyor.(sabit 300w yük ile 8 saat anca gidiyor)