Güneş Enerji sistemi için öneri

Benim şöyle bir fikrim var:
Kameralar IP kamera olsa GSM ile görüntü aktarsanız, Monitör ve DVR cihazına gerek duymadan.
Çünkü herhangi bir tahribatta görüntüler gidiyor.
Bunun için "Cloud" kayıt kullanabilirsiniz, belki biraz pahalı olabilir ancak durumunuza göre değerlendirilebilir.
Sürekli kontrol edebilirsiniz.
Güneş paneli ve diğer çözüme nazaran çok daha küçük akü yeterlidir.
İlave olarak, toprağın kuruma seviyesini, içerdeki nem ve ısı seviyesini, sulama kontrolü gibi özellikleri de bu sisteme ekleyebilirsiniz.
Bir adet 4,5 modem alınacak, oraya takılan gsm data hattının aylık tarifeleri oldukça yüksek. Sanırım "Cloud" içinde abonelik ücreti var. Kaldı ki, belki biraz daha düşük güçte olacak ama yine güneş enerji paneli kullanılacak, akü yarı kapasiteye düser mi bilmiyorum ama o da düşsün diyelim. Akü ve paneli yarı yarıya düşürsek kazanç 5.000 tl. Şu anda 1 gb internet 70 TL. Ara ara kontrol için 1 gb kesinlikle yetmeyecektir. Gerisini siz düşünün. Bilemedim vallaha. Proje sahibine iletirim bu alternatifi de.

Bir adet 4,5 modem alınacak, oraya takılan gsm data hattının aylık tarifeleri oldukça yüksek. Sanırım "Cloud" içinde abonelik ücreti var. Kaldı ki, belki biraz daha düşük güçte olacak ama yine güneş enerji paneli kullanılacak, akü yarı kapasiteye düser mi bilmiyorum ama o da düşsün diyelim. Akü ve paneli yarı yarıya düşürsek kazanç 5.000 tl. Şu anda 1 gb internet 70 TL. Ara ara kontrol için 1 gb kesinlikle yetmeyecektir. Gerisini siz düşünün. Bilemedim vallaha. Proje sahibine iletirim bu alternatifi de.
Haklısınız, ancak rakamları kafadan koymak yerine bir proje bazında gerçek fiyat/amaç/avantaj karşılaştırması daha doğru olacaktır.

Cloud depolama saklanmasını istediğiniz süre ile ilgilidir örneğin 1 haftalık süre düşük maliyetlidir. Ayrıca Cloud şart değildir hatta hiç konmayabilir kameraya takılan "ram"lerde saklanabilir.

Asıl önemli olan ne amaç için yapılacağıdır. Eğer hasarın "insan" tarafından verilebilme ihtimali varsa kamera hiç fayda etmeyebilir.
Sesli alarm ilavesi daha faydalıdır, hatta bu kameralarda bulunan karşılıklı konuşma özelliği bile daha etkilidir.

İsterseniz uzaktan gözetim yapmazsınız, olay olduktan çok sonra gidip "bakalım kimler yapmış" dersiniz.

Anında izlemenin amacı sizi bir nebze olsun rahatlatmaktır.
Sürekli izlemenize gerek yoktur sadece alarm geldiğinde bakarsınız.

Sonuç olarak sistemin kurulacağı yerin lokasyonundan başlayarak neler yapılabilecğini doğru değerlendirmektir.

Kolay gelsin

Cloud/bulut kayıt yöntemi güvenli olsa da, hem kullanılacak internet paketi için hem kiralama için maliyetlidir. Daha basit de olsa, hareket olan, belirlenen alanlarda/zone durumunda tanımlanan e-posta adreslerine çok kaliteli olmayan anlık görseller göndermek bir çok kayıt cihazında mümkündür. Bir şekilde kayıtları güvenli ortamda tutmak bu iş için olmazsa olmazdır. Sonuçta olay anını izlemek foto kapanlar için amaç olsa da, güvenlik kameraları vukuat olmasını engellemek içindir. Yani alarm ve uzaktan konuşma yöntemlerinin eklenmesi önemli!

Forum istatistikleri

Konular
129,818
Kullanıcılar
452,634
Son üye
Mehmet_3540

Yeni konular

Geri