Solar Sulama Motor Kablo Seçimi

Su alma noktasından tarlaya eğim var mı?

Boru su dolu olsa tarladaki pompa suyu çekmeye devam edebilir aslında. Ama bunu konunun uzmanı makina mühendisiyle görüşmek lazım.

Karavan tipi solar panel sistemler var ama size ne kadar uyar bilmiyorum. Su kaynağından tarlaya kadar boru varsa bence suyun kenarına böyle birşey düşünülebilir. Birde güvenlik kamerası tabi.

İlla 225 metre kablo kullanılacaksa mutlaka boru içinde gitmeli. Derine gömülmeli ki sabana, iş makinasına vs geçip kopmasın. (Bunlar hep ekstra işçilik)

Mazotlu pompa çok yakıyor demişsiniz ama şuan hiç yoktan 100-150 bin harcayacaksınız. Pompayı son gaz çalıştırıyorsanız muhtemelen çok yakar.

Belkide daha güzel bir pompayla (Honda gibi) değiştirebilirsiniz. Pompa boruya tam uymalı ki hafif gazla bile size yeterli olmalı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu antigron kablo mu, ttr kablo mu?
Mrb siz neden 3 faz 2.2kW 3hp dalgıç pompa +3kW Solar sürücü+Solar panel düşünmüyorsunuz kablo kesitiniz daha uygun cıkar.motor 4,5A civarı ceker ise 4*4mm2 NYY kabloda gerilim düşümü 225/56/4=1ohm 1*4,5*1.73=8V gerilim düşümü olur solar sürücüden gerekirse motor parametresinde motor gerilimini ayrıca 8 Volt artırabilirsiniz diye düşünüyorum. maliyet uygunsa düşünün topraklama kuyu başında olur.
 

Konu hakkında okuyarak ve inceleyerek, forumdaşlardan yardım talep ederek bilgi sahibi oluyorum. Net bilgim olmadığı için netleştiremedim. Gerilim düşümü, kablo kesiti, güç faktörü, nyy kablo, ısıl direnç resmen fizik çalışıyorum 10 gündür. Etrafımda bilgili usta da yok. Hoş bu bilgileri merak eden de yok. Usta geliyor takıyor gidiyor. Sorun çıkmadıysa tamamdır metodu. Solar sürücüden ayarlanabileceğini de söyleyen olmadı. Sizce 225m kablo uzatarak bu iş olur mu? Trifaze sistemlerde sanırım daha fazla panel gerekiyor. Bir miktar pahalı..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…