Solar Sulama Motor Kablo Seçimi

Su alma noktasından tarlaya eğim var mı?

Boru su dolu olsa tarladaki pompa suyu çekmeye devam edebilir aslında. Ama bunu konunun uzmanı makina mühendisiyle görüşmek lazım.

Karavan tipi solar panel sistemler var ama size ne kadar uyar bilmiyorum. Su kaynağından tarlaya kadar boru varsa bence suyun kenarına böyle birşey düşünülebilir. Birde güvenlik kamerası tabi.

İlla 225 metre kablo kullanılacaksa mutlaka boru içinde gitmeli. Derine gömülmeli ki sabana, iş makinasına vs geçip kopmasın. (Bunlar hep ekstra işçilik)

Mazotlu pompa çok yakıyor demişsiniz ama şuan hiç yoktan 100-150 bin harcayacaksınız. Pompayı son gaz çalıştırıyorsanız muhtemelen çok yakar.

Belkide daha güzel bir pompayla (Honda gibi) değiştirebilirsiniz. Pompa boruya tam uymalı ki hafif gazla bile size yeterli olmalı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu antigron kablo mu, ttr kablo mu?
Mrb siz neden 3 faz 2.2kW 3hp dalgıç pompa +3kW Solar sürücü+Solar panel düşünmüyorsunuz kablo kesitiniz daha uygun cıkar.motor 4,5A civarı ceker ise 4*4mm2 NYY kabloda gerilim düşümü 225/56/4=1ohm 1*4,5*1.73=8V gerilim düşümü olur solar sürücüden gerekirse motor parametresinde motor gerilimini ayrıca 8 Volt artırabilirsiniz diye düşünüyorum. maliyet uygunsa düşünün topraklama kuyu başında olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,908
Kullanıcılar
451,521
Son üye
mccan_

Yeni konular

Geri
Üst