Solidcam ve Mach3 sıkıntısı

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,986
Puanları
1,506
Yaş
48
Arkadaşlar Solidcam'i öğrendikçe daha da hoşuma gitmeye başlıyor. Gerçekten çok keyifli. Velâkin bazı sıkıntılar yaşıyorum. Basitçe bir model çiziyorum ve Solidcam'le gcode alıyorum. Mach3'te o kodu çalıştırınca önce uzak bir noktaya gidip geri dönüyor.

Ne tavsiye edersiniz?

 

Ekli dosyalar

  • sc.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 38


N10 G0 G53 Z0 (Retour aux origines machine)
N15 G0 G53 X0 Y0

Bu satırları silersen sorun düzelir. Bu satırlarla makina orjinal sıfırına gidiyor. X0Y0 a yani o nedenle gidip geri geliyor....
 
Arkadaşlar tam solid öğrenmeye başlayacakken kafam karıştı yazdıklarınızdan,ben basit makina tasarımları yapmak istiyorum hangi programla başlamalıyım?cam kullanmayacağım ,yani gcode ile ilk etapta işim olmayacak.
 

solidworks yada inventor
bence inventor bir adım öndedir
ben inventor öğrenmeye çalışıyorum
 
Tabiki solidworks
Bence denemelisin
 
Solidcam'le ilgili bir sorum daha var. Geometri ayarlarken, imajdaki görülen alttaki deliklerin hepsini birden tek seferde seçmek istiyorum ama bir türlü yolunu bulamadım. Tek tek her deliğin önce üstündeki çemberi sonra altındaki çemberi seçerek chain ekliyorum. Var mı bunun kolay bir yolu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…