Solvatten Güneşle İçme Suyu Üretimi

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
Güneş enerjisi kullanarak suyu sterilize eden Solvatten isimli buluş İsveç’te ödüle layık görüldü. İçme suyu üretiminde patik ve ucuz bir yöntem olan Solvatten, içme suyu sıkıntısı çeken Afrika ülkelerinde yaygın olarak kullanılabileceği belirtiliyor.İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılan Teknik Fuar’da “Solvatten” (Güneş Suyu) isimli bir buluş, İsveç gazetelerinde yılın buluşu olarak değerlendirildi. “Güneş ışığı yardımıyla su temizleme sistemi” olarak nitelenen bu aleti bulan Petra Wadström isimli araştırmacıya Skapa Vakfı tarafından 400 bin Kronluk ödüle layık görüldü.
Buluşu hakkında basına konuşan Wadström, “Umudum, dünyanın fakir insanların hayatını değiştirmesi” derken, Ocak ayından itibaren satışların başlayacağını, ilk parti üretimin Nepal’e gönderileceğini belirtti.


Nasıl Çalışıyor:
Özel ikiz bidonlara doldurulan su güneş ışığı altında 3-4 saat kadar bekletiliyor. Güneş altındaki su 55 dereceye kadar ısınıyor ve bu sayede içindeki bakteri ve virüsler ölüyor. Bu şekilde, mikroorganizmalardan arınmış hale gelen suyun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına uygun hale geldiği kaydediliyor. Bu aletin üretiminin çok basit ve kolay olmasından dolayı, fakir ülkelerde dahi kullanılabileceği ifade ediliyor.

Petra Wadström Kimdir?
56 yaşındaki Wadström, 4 çocuk annesi. Almanya’da sanat eğitimi almış ve grafikerlik ve dizaynerlik yapmış olan Wadstöm, İsveç’te de sanat okulu çalıştırma deneyimi de var.
 
Vatandaş suyu güneşte 55C ısıtırım mikrobu kırarım diye düşünmesin, 55C her bakteriyi öldürmez..güneşten gelen orta ve kısa dalga boyundaki UV ışınları mikrobu öldürür,(su arıtma cihazlarındaki gibi) bu ışınlarıda her cam veya plastik geçirmez...bunun için özel plastik veya quartz cam kullanılabilir veya mutfaklardaki borcam gibi, bunuda fazladan bir bilgi olarak belirmek istedim.
 
Paylasımınız ıcın tesekkuler.Benım merak ettıgım bu sıstem ıle tuzlu su yanı denız suyunu arıtabılırmıyız.Gelecek yy da su savasları cıkacak muhabbetlerı cok olmustu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst