Hangi şartlarda o parayı alıyorlar bu
bir fatih hocam,
ikincisi size bordroyu mu gösteriyorlar maaş konusunda nerden bu kadar eminsiniz,
üçüncüsü teaişta arkadaşım daha doğrusu pmum da dil tazminatı ile eline geçen 3.200 lira üstelik bu yıl zammı alınmadı, bordrosunuda gördüm üstelik kitler devlet hava meydan işletmesini saymadım orda bir 400 tl daha koy,
dördüncüsü A grubu meslek gruplarındaki ücretler hakkında fikrin ne hocam,
beşincisi 5 senelik mühendisler senin mantığına göre 6 bin lira civarında kazancı oluyour şu anki enflasyona göre
) nerde hocam nerde , o zaman herkes tıp yada sağlık yerine mühendisliğe girsin, 5 sene sonra 6 bin lira garanti
),
altıncısı 10 bin lira kazanan mühendis ben ne gördüm ne duydum elbet vardır daha tanışimadık
Özel heste çalışan arkadaşım maaşıda 3.500 lira walla onun yalancısıyım ve çalışma şartlarından inanılmaz şikayetçi
)
yedincisi devlette mühendis 4 bin liraya özele geçer mi?
sekizincisi bu yıl
Elektrik elektronikten ortalama 3 bin küsür kişi mezun oldu, seneye bi 3 bin küsür daha, öbür sene 3 bin küsür daha bu böyle sürdüğü ortamda çalışma şartları ve çalışma hali devam ettiği sürece ilerde durum ne olur.
Lütfen lütfen özel sektörü bu kadar abartmayın, hele özel sektörde mühendisin durumu pek büyük çoğunluk için güzel değil. Bu forumda çok tecrübeli mühendisi 1.500-2.000 tl arası çalıştırmayı düşünen iş verenler var.Hayaller değil gerçeklerden bahsedin. Ekonomik kriz yok, işsizlik yok ama 5 sene sonra kamudaki iki katı ücreti kazanmak var. Kazanırsın babam kazanırsın.
Fatih hocam sende 5 yıllık mühendissin sanırım vede herhalde şu an 6 bin lira kazancında (10 bin mi deseydim) var o zaman, çünkü ben senin kendini geliştiremediği asla düşünmüyorum. Seninle mezun tüm arkadaşlarında keza öyledir de bu insanlar öğrenciler niye hep tıp istiyor anlamadım ki bunu fizik tedavi hatta sınıf öğretmenliği bile mühendislikten daha popüler, ne kadar cahil bunlar. Şimdi gircen kamuya 3 bin lira maaş alacan , beş yıl sonra maaşın 4.500 lira olacak ama özeldeki arkadaşın 9 bin lira olacak, sonra tüh tühü tüh demekten kendini alamayacaksın.Eh 5 yılda iki katına çıkan 20 yıllık mühendis oldun mu annooowwwwwwwwww kamudaki mühendisin 942 katı maaş kazanırsın.