Muhammet_37
Üye
Hoparlörü pil ile test ettim, hışırtı geldi. Bantlar arası geçiş, radyoyu açma kapama anlık butonlarla yapılıyor. Butonların bulunduğu devrede bir arıza olabilir mi?Anten yeri belli. ANT IN yazan yerdeki lehim noktası.
Ancak antenden ziyade radyonun çıkış katı çalışıyor mu.
Denemek için MW bandında hışırtılı sesler duyulmalıdır. Hiç ses çıkmıyorsa ya hoparlör bozuktur ya da çıkış katı (entegresi) arızalıdır.
Ukrayna radyosundan Lili Marlen çıkar mı acaba karıştırırkenAnten yeri belli. ANT IN yazan yerdeki lehim noktası.
Denemek için MW bandında hışırtılı sesler duyulmalıdır. Hiç ses çıkmıyorsa ya hoparlör bozuktur ya da çıkış katı (entegresi) arızalıdır.
Düğmelere bastığımda sw mw fw LED’leri yanıyor, fakat ses yok. Kulaklık takıp kulaklıkla da denedim, kulaklıktan da ses gelmediAnten yeri belli. ANT IN yazan yerdeki lehim noktası.
Bu durumda kontrol entegresi sağlamdır.Düğmelere bastığımda sw mw fw LED’leri yanıyor, fakat ses yok. Kulaklık takıp kulaklıkla da denedim, kulaklıktan da ses gelmedi
Düğmelere bastığımda sw mw fw LED’leri yanıyor, fakat ses yok. Kulaklık takıp kulaklıkla da denedim, kulaklıktanAnten yeri belli. ANT IN yazan yerdeki lehim noktası.
Kanal bulduğunda yanan kırmızı bir led var. Güç verdiğimde sw mw fm arasında geçiş yapıldığını gösteren LED’ler çalışıyor. Fakat istasyon aradığımda kırmızı led yanmıyor, hopotlorden ve kulaklıktan ses gelmiyor. Devre elemanlarını incelediğimde olması gerekenden farklı görünen bir parça da bulamadım.Bu durumda kontrol entegresi sağlamdır.
Muhtemelen ses çıkış entegresi veya devresinde bozukluk vardır.
Düğmelere bastığımda sw mw fw LED’leri yanıyor, fakat ses yok. Kulaklık takıp kulaklıkla da denedim, kulaklıktan
Kanal bulduğunda yanan kırmızı bir led var. Güç verdiğimde sw mw fm arasında geçiş yapıldığını gösteren LED’ler çalışıyor. Fakat istasyon aradığımda kırmızı led yanmıyor, hopotlorden ve kulaklıktan ses gelmiyor. Devre elemanlarını incelediğimde olması gerekenden farklı görünen bir parça da bulamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?