Muhammet_37
Üye
Ses potansiyemetresinin orta ucuna mı parmağımla dokunup test etmek gerekiyorSes ayarı sonuna kadar açıkken orta ucuna parmağınla dokunduğunda hırıltı gelmesi lazım.
Bu hırıltı gelmiyorsa çıkış entegresi bozuktur.
Entegrelerin kod numaralarını okuyup internetten araştırabilir ve yenisi ile değiştirebilirsin.
Evet, uzun süredir kullanmadığım bir amfi var, inşallah çalışır. Gerekirse bir de onunla test ederim. Ama kanal bulunduğunda yanması gereken kırmızı led kanal ararken hiç yanmıyor. Fm de de durum aynıBu mesajinizdaki resim gibi karti sokulu iken pcb yi ters çevirip atarmisiniz? Sen yükselten entegreyi bulalım. Onun giriş bacaklarında ses varmi bakalim.
Elinizde masa üstü bilgisayarlar için kulaklıktan bağlanan anfi varmi? Yada deck anfisi? Yani zayıf sinyalleri yükselebileceğini bir anfi?
Ses potansiyemetresinin orta ucuna mı parmağımla dokunup test etmek gerekiyor
Evet, uzun süredir kullanmadığım bir amfi var, inşallah çalışır. Gerekirse bir de onunla test ederim. Ama kanal bulunduğunda yanması gereken kırmızı led kanal ararken hiç yanmıyor. Fm de de durum aynı
Elini korkak alıştırma deyimiyle büyütüldük bizO şekilde sağa sola her yere voltaj verdiyseniz ben o radyodan ümidimi kestim.
Entegre adı lazım dedik. Datasheet e bakacak dedik. Neden dedik yanlış yapmayalım diye demiştik.
Kolay gelsin.
Ben ümidimi kestikten sonra deneme yanılma ile voltaj verdim zaten ve böylelikle fm sinyaline ulaştım. Şimdi ise diğer bantları bulmaya çalışıyorumO şekilde sağa sola her yere voltaj verdiyseniz ben o radyodan ümidimi kestim.
Entegre adı lazım dedik. Datasheet e bakacak dedik. Neden dedik yanlış yapmayalım diye demiştik.
Kolay gelsin.
unuttun galiba, ben tamirciyim, elektronikçi değil. önümde, elimde olsa ölçer biçer denerim. akıl sağlığım pek yerinde değil. gidip gidip geliyor. umarım bunamam. bir gün bir yerde kendimi unutacağım ondan korkuyorum.@paskomya ustam sen bu konuya birşeyler yazardın aslında ama gene rahatsız değilsindir inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?