soru

techmajor

Üye
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
merhaba arkadaşlar

sorum şu:

bu konuda amatör biriyim.
50 lt/sn düzenli debi ile akan sudan elektrik üretmeye değer mi? eğer değerse bunu nasıl yapılabilir. yapılırsa elde edebileceğimiz güçle kaç adet köy evini besleyebiliriz??? bu bir sosyal projedir. memlekete yardım etmek istiyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Muazzam bir güçtür ama !
50 litre saniye ile anca abdest alırsın.
Suyun kuvveti debisinde değil kinetik enerjisindedir.
Yani suyun kinetik enerjisi yüksek olursa alacağınız enerji de yüksek olur.
Suyun aktığı cebri boruların boyu kapasitesi eğimi vs vs.
Barajlar konusunu bir inceleyin isterseniz..
 
Madalyonun diğer yüzü; eelktrik üretmene kimse bi şey demez ama bunu kendinden başkasına kullanma kullandırtmana niyetine bakmaz devlet kızar ceza keser.
 
1 beygir gücü 75 kg yükü 1 saniyede 1 metre havaya kaldırabilir. 1 beygir gücü yaklaşı 740 vattır. Buradan neler yapılabileceğine dair bir şeyler çıkarabilirsiniz.
 
50 l/s fena debi değil, ancak düşü yani suyun net yüksekliği önemli. verim ve boru kayıpları hariç şöyle bir kaba hesap yapılabilir: 50l/s için beher metre net düşü başına 0.5 kw alınabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,932
Kullanıcılar
450,945
Son üye
brkoztml

Yeni konular

Geri
Üst