Sorun motorda mı? rölede mi ? pilde mi?

Öncelikle ilginizden ve yardımınızdan ötürü teşekkürlerimi sunarım.
Mekanik zorlanma yoktur.Çünkü ben motorları yuvadan çıkarıp elimde tutarak test yaptım.
Bir test daha yaptım sizlerle paylaşayım;
İlk once ön motorun lehimini çıkarttım ve arka motoru tek başına çalıştırmak için ileri tuşuna bastım normal çalışıyordu tam o sırada yön tuşuna bastım ve VOLTAJ DÜŞTÜ ön motor bağlı olmadığı halde.

Daha sonra arka motorun lehimini çıkartım sadece ön motor bağlıydı.Yön tuşuna bastım motor normal çalışıyordu o anda arka motor çalışması için ileri tuşuna bastım ve HALA ön motor AYNI GÜÇTE çalışıyordu.
Sorun nerede acaba?Arka motor veya röle bozuk diye düşünüyorum tabi pilinde etkisi var.
Birazdan arka motoru başka motorla değiştirip deneyeceğim.
Bu arada 9.6v 1200 mah pili 9.6v 1800mah ile değiştirsem sisteme sorun çıkarır mı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Motorları değiştirip denedim hala aynı ya devre ya pil sıkıntılı.Motorlar sağlam.
 
Yüksek akımlı pil takabilirsiniz kullanma süreniz uzar. Başka arıza var ise yeni batarya ile de kendini belli eder. Yeni batarya yüksek akımlı olduğundan motorlara daha fazla güç verecektir(kendi gücünden daha fazla olmaz). Bu durum diğer elemanlara sıkışma durumunda hasar verebilir.
 
Rc arabada 9.6V 1200Mah ni-cd pil vardır.Bu pili yenilemek istiyorum yerine 9.6V 1300Mah "ni-mh" pil taksam sorun olur mu ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…