Spectra 51 ekran 90 lardan bir hasta tv için acil yardım:)

rockerbilo

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arakdaşlar. Tv miladını doldurmak üzere fakat inatla direniyor. :( Sorunu; tv açıkken aniden kapanıyor. Yani standby konumuna geçiyor. Bazen tam kapnır gibi oluyor fakat toplanıp ekran yerine geliyor tekrardan. Standby a geçtikten sonra 2 sn içinde açılmazsa kumandadan bassamda açılmıyor. Gidip kapatıyorum, bir süre sonra açınca çalışıyor. Bu gün kapandı ve standby konumunun ışığı da yanmadı. Kapalı tuttum bir müddet ve düzeldi yani açıldı. Sizce sorun nerede? Ne işlem yapmam lazım bilen var mı? Cevaplar için şimdiden tşk.
 
On -off anahtarınızı degiştirin ,enerji giriş fişinizin problemsiz oldugundan emin olun ,ptc nin saglamlıgından emin bile olsanız degiştirin .Çalışma ömrü 15 yıldır
kolay gelsin
 
Sağol usta, dediklerinizi uygulayacağım. Daha bakamadım. Olursa veya olmazsa yazarım buradan, tşk. Usta bu arada PTC nin yeri kartta tahminen nerelerdedir? Resmi varsa gönderebilir misin?
 
Merhaba tv yi şu an itibariyle açtımi, sorunu yeniliyordu. Soğuk lehimler vardı onları düzelttim. TV yi açtım ses var görüntü ortada ince bir çizgi halinde. Ne yapmam gerekiyor? Şu an TV açık vaziyette bekliyorum. Birisi acil yardım yazabilr mi acaba?:confused:
 
Arkadaşlar şu aşağıdaki resimler güç giriş board unun olduğu yer. Tek parça.

Bir de ben şu PTC parçasını değiştirmek istiyorum fakat hangisi olduğunu bulamadım. Tüpün üstünde demişler 2-3 ayaklı siyah veya beyaz bir dikdörtgen parça fakat yok. Güç kısmındaki aşağıdaki parçalar olabilir mi?

Aşağıdaki 4 ayaklı sanırım bağlantı yeri 4 ayak görünüyor.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraflar, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Arkadaşlar gene ben. :DAynı TV bir süredir çalışıyordu, açıla kapana fakat şu an 2,2 ohm direnci yakıyor. Değiştirdim gene yandı. Direnci değiştirirken 400V 100uf ve 160V 220uf kondansatörleri de değiştirmiştim. İşe yaramadı direnç yanıyor. Sizce hangi parçadan kaynaklanıyor? İlk resimde siyah kondansatörün altındaki direnç. Bir de direnç yanmadan önce ilk resimdeki mavi trafonun ayaklarınının üsütnden geçmiştim lehim. Kapanma sorunu gitti fakat direnç uçtu :D
 
Hocam, benim tavsiyem tv nin markasına göre forumdan veya netten elektronik şemasını indirip incelemeniz. Direnci ne yakmış, direnç hangi malzeme için kullanılmış, hangisi PTC gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Belli olmaz, belki de elektron tabancasının kıyısına köşesine 100TL sıkıştığındanda yapabilir. Siz benim yazdıklarımı unutun. Madem 90 model olmuş, en iyisi elinizi yastık altına atıp TV yi yenileyin.
 
Usta zaten yenisi alınacak. Fakat önemli olan bir şeyler öğrenmek. Ben tv yi kadavra olarak kullanıyorum. Hobi olarak uğraşıyorum yani.:) Şemayı tarattım spectra K-3922 olarak fakat bulamadım. Yani sonuçta bir şekilde yapıp çalıştırırsam benim açımdan çok hoş olacak.;)
 
Direnç yolu üstünde bir seramik kondansatör, bir mercimek şeklindeki kondansatör, pcb de R901 yazan beyaz parça (direnç galiba), 2 ad direnç ve parça üzerinde RB-156 06B yazan 4 ayaklı orta 2 ayak üstünde + - uç ayaklarda ~ işareti olan parçayı gidip değiştireceğim. Bulabilirsem tabi, çıkan sonucu buraya yazarım tekrardan. Fakat arkadaşların yorumlarını da dinlemeye hazırım. Bu arada değiştireceğim parçaların resimleri ilk resimde mevcut. Mercimek ve seramik kondansatörlerin sağlamlık kontrolünün nasıl yapıldığını bilen var mı acaba? Multimetre ile bakabilir miyiz?
 
Hocam, kondansatörlere hiçbirşey olmaz. İlla bakayım derseniz ölçü altinin omaj kademesinde ölçebilirsiniz. Probları iki ucuna dokundurduğunuzda sürekli yükselmesi ve birkaç saniye sonra 0 rakamının okunması gerekiyor. Bu sefer probları yer değiştirip aynı işlemi tekrar edin. Skalada aynı durumun tekrar edilmesi gerekiyor.

Bu arada 4 bacaklı diye kastettiğiniz şey 6A lik köprü diyot. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,061
Mesajlar
922,917
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst