'Spectral Irradiance' Testi.

arslanlı

Guest
0,76 W⋅m–2⋅nm–1 (340 nm)

Elimde Cleo Compact 20 W lambalardan bulunmuakta.Bunlari dimmerlamak icin elektronik balastta aldim.Yukaridaki değeri yakalamam lazim fakat herhangi bir yontem bulamadim.Ölcum icin yada 'spektral irradince' birimi olarak gecen bu deger icin yardimci olursaniz cok sevinirim arkadaslar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu birim ışığın yayımladığı saf ışık radyasyonu miktarıdır.Bahsettiğin değer çok hassas bir değerdir.Piyasadan bir ölçüm cihazı alman en ucuz ihtimalle 70-90 Euro yu bulur ve aldığın cihazın ölçümlediği ışık kaynağının daşga boyu güneşin yaydığı ışığın dala boyu ile yakın olmalıdır ki ölçümlediğin değerin doğruluğundan emin ol. Ama bukadar maliyete gerek olmadığı için benim tavsiyem bir adet 1Watt'lık yada birbirine seri paralel bağlayacığın 2-4 Wattlık fotovoltoik hücrelerin çıkışına bir adet değerini bildiğin bir yük örneğin direnç bağla burada ışık kaynağı olarak florasan lambanı kullanarak güneş hücrelerinden aldığın akım ve gerilim değerlerini kaydet ve çıkışte elde ettiğin gücü hesapla buradan irradiance değerini çekebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,216
Mesajlar
924,323
Kullanıcılar
451,581
Son üye
batuhan.ozdemir

Yeni konular

Geri
Üst