elktnmuh arkaaşım en doğrusunu söylemiş zaten ssr çıkışlı cihaza röle veya kontaktör bağlamak hem cihazın ömrünü yer hemde onu öneren arkadaşaın mesleki profesyonelliğini sorgulatır insana. 1+8 ssr en pratik çözüm. kolay gelsin arkadaşlar.
arkadaşlar ssr ile ısı kontrol yapmak istiyorum 1 adet ssr çıkışlı enda marka termostatla 8 adet ssr yi aynı anda açıp kapatmak istiyorum fakat termostatın çıkış akımı 8 adet ssr leri sürmeye yetmiyor araya kullanıcağım bir devre varmı sekizini aynı anda açıp kapamak için..
Değerli arkadaşlar.Euorotherm marka 220 V 25 A yük beslemeli.İnput girişi 0-10 V DC. PLC den analog olarak beslenen solid state roleler var.Bunlarla 2000 wattlık iki adet infrared ısıtıcı besliyorum. PLC ekranından verimi %10 da düşürsemde ısıtıcılar aynı güçte çalışıyor hatta roleden 0-10 V giriş uçlarını çıkardım yinede ısıtıcılar çalışıyor. Bu olay rolenin bozulduğu anlamına mı geliyor.Birde bu roleler özellikle analog girişliler çok pahalı.Bunların tamiri mümkünmüdür ?
Aynen dediğin gibi arzalıdır. SSR yerine değişik cihazlardan kullan. CD atomation yada Euorothermin yüksek akımlı 0-10v sinyalle çalışan modelleri var. Bunlar thyristör bloklu.
Arkadaşlar 4,5 adet lazımdı ancak hazırda 2 adet 0-10 V sinyal girişli buldum.Kalanı için yaklaşık 2 ay süre veriyorlar.Aynı rolenin 4-20 mA girişli olanı var.Peki 0-10 voltu 4-20mA çeviren sinyal dönüştürücü ile kullanmam mümkün değil mi ve nereden bulabilirim
8 ssr aynı anda devreye girip çıkacaksa bunların yerine tek bir tane güçlü ssr yada engüzeli bir adet 0-10v güç regülatörü bağlar geçerim.niye 8 ssr anlamadım.yok ben 8 yada daa fazla ssr kullanıcam diyorsannız emkonun esm4450 cihazını önericem.onda 2 ssr çıkışı var yani 4 4 bağlayabilirsiniz