emre.demir
Üye
http://www.makinatek.com.tr/arsiv/yazi/cnc-sistemlerin-vazgecilmezi-step-ve-servo-motorlarHangi sitede öğrendin bunu?Servo motor step motora göre daha hassastır bir yanlışın var!Step motorlar 360 dereceyi açılı olarak döner ama servo motorda açı olayı yoktur!
Servo motorlar step motorlardan daha hassastır!Step motor 360 dereceyi açılı olarak döner yani 1,8 diyorsun ya 360 ı 1,8 e bölersen bir tur sayısı çıkar!Bu nedenle bir parçayı işlerken servo dan hassas olması mümkün değil!Ancak bir CNC router de hassaslık çokda önemli değildir CNC router de step motor tercih edilmesi hassaslıktan değil ekonomik olmasından dır!Hiç bir profesyonel CNC torna,freze ve hatta CNC router de step motor kullanılmaz!Bence iyi araştır bunu!Yapmayı düşündüğün CNC router de çok hassaslık istiyorsan servo motor kullanmalısın!
Servo motorlar step motorlardan daha hassastır!Step motor 360 dereceyi açılı olarak döner yani 1,8 diyorsun ya 360 ı 1,8 e bölersen bir tur sayısı çıkar!Bu nedenle bir parçayı işlerken servo dan hassas olması mümkün değil!Ancak bir CNC router de hassaslık çokda önemli değildir CNC router de step motor tercih edilmesi hassaslıktan değil ekonomik olmasından dır!Hiç bir profesyonel CNC torna,freze ve hatta CNC router de step motor kullanılmaz!Bence iyi araştır bunu!Yapmayı düşündüğün CNC router de çok hassaslık istiyorsan servo motor kullanmalısın!
Tabiki sağlayamayacağiz en azından motordan çıkan hassasiyetimiz minimize olsun.Merhaba
Bu kadar hassasiyetin mekaniğini yapabilecek misiniz ? Niyetim yargılamak değil ama merakımdan sordum.
Tek bir şey soracağım size ve sizde matık olarak cevap veriniz!Step motorla yapılmış bir tane cnc torna söyleyin!Bugün dünyanın en hassas CNC tezgahlarını yapan japonlar ve bir tane bile step motorlu tezgah bulamazsınız!Yine Almanlarda CNC torna ve frezede iyidir!Onlarda sizce step motor var mı?Yok neden?Step motorlar madem bu kadar hassas ve hızlı!Makaleyi bende okudum şimdi ama yazar hayal kurmuş ne yazık ki!Ben Tezmaksan makine A.Ş. de ikinci el ve revizyon bölümünde çalıştım 2007-2008 yıllarında onlarca marka CNC torna ve freze gördüm yerli üretim Taksan dan tutun Japonların Mori Seiki sine kadar piyasada bol olarak bulacağınız Tayvan malı tezgahlardan hiç biri step motor kullanmaz!Acaba bu makaleyi yazan kişi Japon ve Almanlardan daha iyi mi biliyor CNC teknolojisini?Ben sanmıyorum.Step motor asenkron motora göre daha hassastır ama servo motora göre asla değil!Bugün 750 watt yani 0,75 KW kadar step motor üretiliyor ve servo motordan çok ucuz!Neden dünyanın en iyi ve en hassas tezgahlarını yapanlar step yerine servo kullanıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?