STK465 ile bir ampli projesi

Sahte ürünleri inceliyorum moralim bozuluyor. Gerçekten kötü imalat sahteler. 4 transistor ve bir parça pcb ye tutturulmus pasif elemanlarla stk modul yapıyorlar.

 
Sahte ürünleri inceliyorum moralim bozuluyor. Gerçekten kötü imalat sahteler. 4 transistor ve bir parça pcb ye tutturulmus pasif elemanlarla stk modul yapıyorlar.

Bu video benim son aldığım STK ların neden BOOST testini geçemediğini gösterebilir.
Normal koşullarda 30-40W güç alınabilen bir STK dan %10 distorsiyon için (+3db overload) 60W güç esnasında anında yanmakta idi.
Eğer videodaki gibi CAPON yapıştırıcı ile tutturulmuşlarsa ve böyle uyduruk transistörlerle yapılmışsa haliyle böyle bir testte kömür olurlar.
En son bu testi @ozgurece35 e yapmış olduğum STK lı amplide yapmıştım ve başarı ie geçmişti. Ama orada kullandığım entegre neredeyse 25 sene önce almış olduğum ürün idi.
Evet o da orijinal SANYO değildi ama tüm testlerden başarı ile geçebiliyordu.
 
Üretici firma STK çıkış modülünün limitlerini aşmamak için böyle bir tasarım yapmış olabilir.
2X30W lık STK465 için %10 distorsiyonda 60W elde edebilmek risk taşır.
(Ama ben yapmıştım)
Ancak firma güvenlik unsuru ve max güçteki distorsiyon seviyesini düşük tutabilmek için max çıkış gücünü 50W ile sınırlandırmış olabilir.
Bu son derece mantıklıdır.
 

Abi senin elinde yada arkadaslarda bu şekilde testten geçemeyip yanan STK 465 var mı? Varsa yazılarını resimleyip içini açabilir misin? Eğer üretim çok dandik ise o yazı tipinde olan stk almayalım.

Bu gün parcaciya gidecegim ama muhtemelen elinde olduğunu düşünmüyorum. Sizler nereden alıyorsunuz bu entegreyi. Testten geçen entegre var ise şuradan aldık derseniz bende oradan alayim.

İçini açıp işçiliği gorelim. Nasıl bir işçilik var. Dandik bir pcb üzerine yapılmış bir stk mi yoksa orta kalite bir ürün mü?
 
Orijinal ürün bulabilme şansın evrende başka canlılar olduğunu kanıtlamak ile aynı sayılır
Sahte ürünler ise aşırı yüklenmemek koşulu ile çalışıyorlar.
Benim amplideki üretimler de sahte.
 
Sahtelerin de kaliteli olanları vardır mutlaka.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…