SUNKKO 73B Punta Kalemi

stresstest

Üye
Glitter punta cihazı aldım. Bu kalemi kullanıyor. Ayar vidaları ne işe yarıyor anlamadım. Vidalarla oynadığımda pek değişiklik olmuyor. Yayın bir gevşek gibiydi, değiştirdim farkeden birşey olmadı. Garip plastik bir mekanizma var, yayın sertliğini değiştirmiyor gibi.
sunkko.webp

Son düzenleme:
Tahminim; Uç ların eşitlik ve sertlik ayarı içindir.
Yaylarda ve sertlikte zamanla yumuşama olursa, ayar yapılır, diye düşünüyorum.

Mekanizma böyle ama çok bir işlevselliği yok gibi geldi bana. Yay mandal yayı gibi.

1767085225230.webp1767089992889.webp

Bu punta kalemi Türkiye'de bulunabiliyor, çok güzel. Fiyat da 2000 ile 4500 lira arasında değişiyor. Kendin yap punta makinası yapmak isteyenler için iyi bir çözüm. Devreyi kendin yaparsın ama bu kalemi yapmak mekanik imalat teknikleri gerektiriyor. Ayrıca perakenda olarak alınması zor olan bileşenler de var. Mesela o yüksek kesitli, çok damarlı kabloyu metre olarak bir yerden alabilir miyiz? Pek sanmıyorum.

Akü ara kablonun inceleri var

68_aku-kablo-57976_1.webp
el-yapimi-aku-takviye-kablosu-nasil-yapilir.webp

Son düzenleme:
Sorun yayların takılma şeklindeymiş. Başka videoda çözüm buldum.

@Muhsin Kamer Punta kaleminin kablolar senin linkini verdiklerinden çok farklı. Damarlar çok ince, sayısı çok fazla. Onun dışında 0.25 mm2 lik kablo kadar esnek. Akü kablosu ile sürekli punta yapmak adamı deli eder, çünkü sürekli kablo ile boğuşursun. O seni çeker, sen onu :D

@Muhsin Kamer Punta kaleminin kablolar senin linkini verdiklerinden çok farklı. Damarlar çok ince, sayısı çok fazla. Onun dışında 0.25 mm2 lik kablo kadar esnek. Akü kablosu ile sürekli punta yapmak adamı deli eder, çünkü sürekli kablo ile boğuşursun. O seni çeker, sen onu :D
Yanlış anlaşıldım (yanlış ifade)
Trafo içi sarım akü ara kablosu kullanılacak, uzatmaya daha ince kablo kullanılacak.
Akü ara kablo uzatma da zaten kullanılmaz. Eziyet olur

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri