suyun elektrolizi

arkadaşlar bakırı denedim lakin sudaki kabarcıklar çok az çıkıyor ben bi kavanozun içine bakır teli uzattım birbirine değmiyecek şekilde ve ve birde delik açıp ince bir hortum bağladım . kovanozun içine  su ve çamaşır sodası (elektirik iletkenliğini artırmak için) ile karıştırıp kapattım ve kavanozdan çıkan hortumun ucunuda başka bir içi su dolu kavanoza koydum( çıkan gazı görmek için) . lakin hiç kabarçık çıkaramadım yani çok az ayrışma aldu çelik tel koymak gerekiyor dediler ama tam olarak bilemedim  deneyen varmı .( sadece su ilede denenmiştir)
teşekkürler
 
üstad bunu denerken suyun içersine bildiğimiz yemek tuzundan bir miktar koyup karıştır. bakır dedik ama telin yüzeyi az olduğu için reaksiyon da az olur. gözden çıkardığın iki adet aliminyum levha ilede olur. reaksiyonu hızlandırmak için levhalar birbirine deymeyecek en yakın mesafede olmalı. vereceğin gerilimi akımı yükseltmek için artırabilirsin. benim tavsiyem 12v civarıdır. yeterli akımı geçirebilirsen 3-5 dakika içersinde suyun yosunumsu bir hal aldığını ısındığını elektrotlarında aşındığını göreceksin.

Sn.m-usta-fa arkadaşımızın söylediği gibi endüstride 2v civarı kullanılır. tabi kullanılan elektrotların kalitesi faklı.

Uygunalan gerilim Ac olursa bu işlem elektrolizden ziyade ısıtma işlemi yapar. (Reziztans olmadan ısıtma yapmak için vaktiyle oldukça çok kullanmıştım)

iyi denemeler
 
derfi arkadaşım konuyu yeni gördüm hala ilgileniyormusun ama birazda ben bilgi vereyim düşüncesindeyim. ben busistemi kullanan kaynak makinalarını gördüm.Sistemde elektrot olarak 304 kalite paslanmaz levha kullanılıyor yine paslanmaz bir kazan içinde kostik çözeltisi ile elektroliz gerçekleştiriliyor. Burada akımın rolü gerilimden büyük .akım nekadar fazla olur ise ayrışma okadar çok oluyor. elktrot yüzeyleri ve çözeltinin yoğunluğu arttıkça gaz üretimi de doğru orantıda artmaktadır. arkadaşların önerdiği tuzlu su ve kaşık ile 4 volt 5 amper civarında bir güç kaynağı ile azda olsa istediğin türde bir kabarcıklan ma elde edebilirsin.Gördüğüm makinalarda 3~4 volt 100 amper min. bir güç kaynağı ile plastik şırıngaların ucuna takılan çelik iğnelerde yana bilecek güçte bir üretim saglanıyor.Ama diğer arkadaşlarında söylediği gibihidrojen patlayıcı bir gazdır çok dikkatli olmak gerekir. başarılar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,889
Mesajlar
921,369
Kullanıcılar
451,032
Son üye
ercango

Yeni konular

Geri
Üst