Kıymetli İsmail hocam özledik sizleri Allah razı olsun ekmeğinizi yedik suyunuzu içtik kütahyada bende uzun zamandır doğada yaşıyorum tekirdağ taraflarına yolu düşen tüm dostları beklerim fakirhanemizeMerhaba,Güner hocam saygılar sunar, başarılar dilerim. Paylaşım için teşekkür ederim.
Baba eline almak genelde bozulması olarak kullanılırGüner hocam.Ürünü / ürünleri,elimize ne zaman alıyoruz ?
Söylediklerinizden SVG sistemi tesis edildiğinde ayrıca harmonik filtrelemeye ihtiyaç olmayacağını çıkarabilir miyiz?Yani bu sistem harmonik filtreleme de yapıyor mu?SVG Statik Var Generatör: Enerji Yönetiminde Yeni Bir Dönem
Merhaba,
SVG (Statik Var Generatör), enerji yönetimi ve reaktif güç kompanzasyonu konusunda dünya genelinde giderek daha fazla ilgi gören bir teknoloji. Türkiye’de henüz yeni tanınan bu sistem üzerine kapsamlı bir çalışma yürütüyor ve AR-GE süreçlerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz.
SVG, reaktif güç kontrolünü daha hassas ve hızlı bir şekilde gerçekleştiren modern bir çözüm sunuyor. Enerji kalitesinin iyileştirilmesi, sistem güvenilirliğinin artırılması ve enerji kayıplarının en aza indirilmesi gibi alanlarda önemli katkılar sağlıyor.
Bu videoda, SVG teknolojisinin temel prensiplerini, sunduğu avantajları ve enerji yönetimindeki potansiyelini ele aldım. Sizlerle bu yenilikçi teknolojiyi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Videoyu izleyerek görüşlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Enerji dünyasındaki bu gelişimi birlikte keşfedelim.
video youtube
Evet, SVG sistemleri sınırlı bir miktarda harmonik bastırma yapabilir, ancak tam kapsamlı harmonik filtreleme için AHF (Aktif Harmonik Filtre) ürünleri kullanılmalıdır. SVG’nin ana görevi reaktif güç kompanzasyonudur; harmonik sorunları için özel olarak tasarlanmış bir çözüm değildir.Söylediklerinizden SVG sistemi tesis edildiğinde ayrıca harmonik filtrelemeye ihtiyaç olmayacağını çıkarabilir miyiz?Yani bu sistem harmonik filtreleme de yapıyor mu?
SVG (Statik Var Jeneratör) sistemleri, klasik kompanzasyon sistemlerine göre harmoniklerle ilgili daha avantajlı bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni, klasik kompanzasyon sistemlerinde kullanılan şönt kapasitörlerin, özellikle şebekede yüksek harmonik seviyeleri olduğunda, rezonans etkisi yaratabilmesidir. Bu durum, mevcut harmonik seviyelerini artırarak sistemde ek problemlere yol açabilir.Evet, SVG sistemleri sınırlı bir miktarda harmonik bastırma yapabilir, ancak tam kapsamlı harmonik filtreleme için AHF (Aktif Harmonik Filtre) ürünleri kullanılmalıdır. SVG’nin ana görevi reaktif güç kompanzasyonudur; harmonik sorunları için özel olarak tasarlanmış bir çözüm değildir.
AHF konusundada yakında bir video hazırlıyorum inş
Bence bir kere ürünün isminin başında Öz ibaresi olmayınca kimse mutlu olmaz. Sen bile mutlu olmadın erhan hocam.Yıllar önce yurtdışından ülkemize aktif harmonik filtre getiren bir firmanın yetkilisi ise sohbet etmiştim. Aktif harmonik filtresinin ister harmonik filtreleme öncelikli ister kompanzasyon öncelikli ayarlanabildiğini söylemişti. Sonradan ürünü getirmeyi bırakmışlar sanırım maliyeti yüksek olduğunu için fazla satamadılar. Şuanda ülkemizde aktif harmonik filtresi üreten firmalar var bu ürünler zaten mevcutken sizin ürününüzü onlardan ayrıştıran nedir? O ürünlere göre çok daha ekonomik mi olacak?
Erhan?Bence bir kere ürünün isminin başında Öz ibaresi olmayınca kimse mutlu olmaz. Sen bile mutlu olmadın erhan hocam.