Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bitirme tezimi henüz bitirdim, kontrolkaleminden çook faydalandım.
Uygulamamı yayınlamamı bir borç bildim ve siz değerli kontrolkalemi üyelerine bu prosesi, programını(microWIN4.0) ve prosesin açıklamsını (word,PDF) olarak yayınlıyorum. Başka başlık açmadım, inşallah arayanlar kolaylıkla bulabilirler.
Proseste bir mayalama kazanının kontrolü yapılmaktadır. Programda analog giriş ve çıkışlar bulunuyor. Bunlar; kazanın ağırlığını ölçmek için Load Ceel, kazanın sıcaklığı PT100, motorun hızını kontrol eden bir analog çıkış ve PT100'e sbt bir akım gönderen başka bir analog çıkış.
Prosesin çalışma şekli geniş bir şekilde gönderdiğim klasörün içinde bulunuyor. prosesin simülasyonunu yapmak istedim fakat prosesi kaldırmadı ben de bölüm bölüm (farklı giriş çıkış kullanarak) simule ettim.isteyen olursa onları da video olarak yayınlayabilirim.
şifresi: www.kontrolkalemi.com
İnşallah faydalı olur kolay gelsin
Saygılarımla,
Arkadaşlar bir hafta uğraştıktan sonra yeni wincc türkçe kullanım kılavuzunu sizinle de paylaşmak istedim ve silo uygulaması anlatımı ile birlikte yeni başlayanlara kaynak olsun
Siemens Wincc Türkçe Kullanım Klavuzu Siemens Wincc Silo Uygulaması