mehmet.bey
Profesyonel Üye
Fazlar arası 400V. a yükseltildi. Tarihini
tam hatırlamıyorum.
tam hatırlamıyorum.
UPS daha sağlıklı olur bence gerçi şimdi çok kaliteli regülatör ler yapılıyor ama UPS voltajı sabit tutmakta regülatörden daha sağlıklı çalışır benceBu işlerde ciddi studyo kurulumları yapan bir dostumuz şunu dedi:
Kıta Avrupası 220V, İngiltere ve diğer adalar 240V idi. Avrupa Birliği Harmonizasyonu çerçevesinde orta nokta 230V'da buluştuk.
Anlaşılan o ki her yerde bu standart sağlanamıyor. Sanırım oturmuş ve eski semtlerde 230volt çevresine daha yakınız.
Ayrıyetten kullandığım bir cihazda şunu yazıyor 220VOlt(-%10+%5). Bunların hepsi ses işleyen cihazlar ve fiyatları çok yuksek ama nedense çalışma aralıkları çok düşük tutulmuş. Adamların bu konuda cimrilik yapacağını sanmıyorum. Heralde audio kalitesine olumsuz etkiyor.
Yada avrupada bu iş çok ileri bizim gibi dalgalanma yaşanmıyor. Diğer bir olasılıkta benim cahilliğimden kaynaklı, bu tip cihazlarla regülatör kullanmanın farz olduğunu atlamışım. Şebekede böyle oynaklık olacağı hiç aklıma gelmemişti.
Şükür ki 2 power supply heba ederek ile bu işten kurtuldum.
İlginiz için çok teşekkür ederim,Anahtarlamali yani smps power supplylerin genelde giris gerilim araliklari genis oluyor. Elinizdeki cihazlar cok yuksek voltaja maruz kalmadikca kolay kolay bozulmamalari lazim.
Yuksek voltaj sorunundan dolayi arizali ise buyuk ihtimal varistorleri yanip sigortalarini attirmis olabilir. Daha aydinlik bir resim cekip eklerseniz varistorleri gozle kontrol edebiliriz. Sizi yonlendirebiliriz.
Su an bozuk olan bu adaptorlerin etiket resimlerinide ekler misiniz?
Sikinti yok Turkiyede kullanabilirsiniz.Arkadaşlar elimde yurt dışından gelme, lav lambaları için r39 model bir ampul var. Ancak üstünde 220V - 240V yazıyor. Şöyle;
Ekli dosyayı görüntüle 71513Ekli dosyayı görüntüle 71513
Bu ampulü kullanabilir miyim ? E14 duylu lav lambam var. Bu ampul takılsa sıkıntı olur mu ?
Üzerinde 220-240 volt yazıyorsa başkasına laf etmeye gerek yok problem başka bir yerde.Teşekkür ederim hocam, biraz önce denedim ampul patladı ve Sigorta attı nedense.