sayin ilhan turkiyemizde maalesef bir sorunla karsi karsiyayiz bunuda bizler yarattik yada yasalari uygulanmasindan kaynaklandi diyebilirim.ornegin yolda yarali yatan bir insana kimse yardim etmez cunku kazara bu adami alir hastaneye goturur vede o adam polise ifade vermeden olurse iste o zaman o kisi suclu duruma dusurulur vede sanki o oldurmuste katil oymus gibi muamele gorur
iste buda biraz bizim icimizdeki yardimlasma duygularimizi koreltmis durumda inanirmisiniz azerbeycanda bulundum vede orada soyle bir durum var bir meclistesiniz ve oraya yeni bir insan katiliyor fakat sizi tanimiyor ama selamlasmadan vede en onemlisi tokalasmadan diger kisiyle konusmuyor bizde ise sadece hedef meclisteki o kisi sadece onunla selamlasma
simdi meslek liselerinde eski egitimin olmamasinin en buyuk nedeni biz velileriz aslinda baskasi degil .kusura bakmasin kimse ogretmen tokat attiginda gidip biz o ogretmene neden vurdun demeyip birde biz ogretmeni dovmeye kalkarsak ogretmende bana ya ogrenirse ogrensin der vede motivasyonu kaybolur.ben ismini vermek istemedigim bir meslek lisesinde ogrencinin ogretmenin uc metre otesinde sigara ictigine sahit oldum simdi bumu ogretim